Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

Tekst 1

 

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Radiestezija

 

1

 

Klatno istine

Autor: Mihajlo J. Barta
Izvor:
MISTIKA 2010

15.01.2011

 

U davna vremena Ijudi su pomoću viska i rašlji određivali mesto za gradnju svog boravišta. Danas malobrojni obraćaju pažnju na glas prošlosti. Zaboravlja se da mnogi uređaji u stambenim i poslovnim prostorijama zrače negativno i mogu štetno da deluju na živi organizam, kao što su elektro i muzički uređaji, trafo uređaj, prenosnici i korisnici visokog električnog napona, grejne stanice i podstanice, prostori za lift i sami liftovi...

Šta je radiestezija? Nije lako dati odgovor na ovo pitanje. Laici bi rekli da je to okultna nauka, odnosno radnja, ali i Božji dar, mada ima i mišljenja da je radiestezija posledica delovanja nečastivih sila. Precizna definicija radiestezije ne postoji. U slobodnom tumačenju znači osetljivost (estezija) na zračenja (radijaciju). Zato se može reći da je radiestezija delatnost kojom se multidisciplinarnim metodama "mere energetska stanja i informacije koje emituju živa bića, predmeti, prostori i događaji nastali u određenim vremenskim terminima i na geografskim lokalitetima". Ova merenja obavljaju se radiestezijskim instrumentima kao što su visak, rašlje, biotenzori, na precizan i tačno utvrđen način.

Materijalni dokazi o nastanku radiestezije su šturi i neprecizni, ali je sigurno da postoji više hiljada godina, i da se u svom začetku nazivala rašljarstvom.

Činjenica je da se na našim prostorima o radiesteziji pisalo malo a govorilo mnogo, i to uglavnom laičkim jezikom, bez ozbiljnih analiza realnih mogućnosti i rezultata.

U čemu se ogleda značaj ove drevne veštine? Pre svega u prevenciji zdravstvenog stanja čoveka i zaštiti njegove okoline. U okviru svoje delatnosti radiestezija praktikuje zdravstvenu detekciju (dijagnostiku) putem merenja energetskih stanja i balansa u organizmu; locira prostore sa štetnim zračenjem, utvrđuje štetnost pojedinih namirnica i materijala koji se koriste u svakodnevnim delatnostima i slično. Na ovaj način radiestezija blagovremeno otkriva mnoge negativne faktore koji mogu destimulativno da deluju, posredno ili neposredno, na zdravlje čoveka. Na osnovu rezultata radiestezijskih detekcija moguće je preduzeti dalje, specijalističke preglede, obaviti dekontaminaciju ili zaštitu prostora od štetnog zračenja, odabrati "zdrave" materijale za gradnju stambenih i drugih objekata, izbegavati hranu i pića koja škode organizmu ili određenom tipu Ijudi.

 

PRIMENA U PRAKSI

 

Radiestezija tumači materiju kao oblik energije. Tako posmatrano, energija je dinamična veličina, obrazac i ona je vezana za aktivnost ili proces. Radiestezista oseća promenu vibratornog nivoa energetskog polja. Kao što je Zemlja zaštićena atmosferom od spoljnih uticaja, tako su i svi biološki sistemi na njoj zaštićeni svojim omotačem - aurom. Od harmonične i pravilne cirkulacije oscilirajućeg polja zavisi zdravlje i vitalnost kako određe-nog prostora tako i bioloških sistema. U trenutku kada se iz bilo kog razloga naruši harmonija, dolazi do blokade energije. Na takvim mestima biljke se suše ili slabo rađaju, životinje su uznemirene, bolešljive, neplodne ili nerado borave na tim mestima.

Duborez Iz knjige De re metallica nemačkog rudara Agrikole, objavljene 1556. godine, prikazuje čoveka kako odseca s drveta rašlje, dok su u prvom planu dvojica rašljara (obeleženi slovom A)

Iskusni radiestezista teorijski može da registruje, detektuje bilo koji energetski obrazac, vibraciju odnosno informaciju.

Radiestezijske metode se primenjuju u mnogim delatnostima. Koriste se u arheologiji (otkrivanje nepoznatih arheoloških lokaliteta), geologiji, vodoprivredi, građevinarstvu... Poslednjih godina radi se na utvrđivanju postupaka za detekciju pozitivnog zračenja iz zemlje (Telursko /Gea/ zračenje). Ovaj novi segment radiestezijske delatnosti omogućava ne samo utvrđivanje "loših" mesta, već i onih koja pospešuju cirkulaciju energije unutar organizma i poboljšavanje opšteg zdravstvenog stanja.

Mnogi ljudi, nedovoljno upoznati sa osnovnim zakonitostima radiestezije i Feng Šuia, suprotstavljaju ove veštine jednu drugoj. Treba, međutim, naglasiti da su one komplementarne. Radiestezija detektuje štetna zračenja u prostoru, dok Feng Šui energetski uređuje sam prostor. Nije dovoljno odrediti, recimo, položaj kreveta prema pravilima Feng Šuia, ako se on nalazi na zoni sa štetnim zračenjem, jer bi u tom slučaju svi pozitivni elementi Feng Šuia bili ništavni.

Slična situacija je i sa ostalim terapeutskim postupcima alternativnih i zvaničnih nauka. Često se lekari žale da terapija ne daje odgovarajuće rezultate, pri tom ne znajući da je prisutno štetno zračenje u stanu pacijenta, koje poništava sve pozitivne efekte terapije. Otuda je u takvim okolnostima neophodno da se prethodno obavi radiestezijska detekcija prostora, stana pacijenta i ordinacije.

Ko može da se bavi radiestezijom? Odgovor je vrlo jednostavan: svi koji su pre početka i tokom bavljenja radiestezijom psihofizički, mentalno i energetski na zadovoljavajućem nivou, moralno izgrađeni i dobro obučeni. Svakako da je vitalna energija - senzibilitet (često se koriste različiti termini kao što su božanska, kosmička, bioenergija) jedan od osnovnih preduslova za bavljenje ovom delatnošću.

Svuda oko nas nalaze se zone sa negativnim zračenjem. U većini slučajeva su ta zračenja produkt savremene tehnologije, odnosno delo Ijudskih ruku. Prema mišljenju nekih autora, detektovano je preko hiljadu različitih vrsta štetnog zračenja, što je impozantan ali zabrinjavajući broj. Treba naglasiti, međutim, da nije svako negativno zračenje štetno po živi organizam. To je samo onda kada je velikog intenziteta koji se utvrđuje radiestezijskom detekcijom, ako se na samim zonama boravi preko sedam sati svakog dana.

 

OPASNA ZRAČENJA

 

Delovanje štetnog zračenja može biti retrogradno, usporeno i naglo, u zavisnosti od intenziteta. U odnosu na vreme trajanja je trenutno, povremeno i stalno, a prema mestu lociranja njegovih izvora delimo ih na geopatogena, tehnička, atmosferska, radijumska i zračenja koja su uzrokovana negativnim mislima i delima.

Izvori geopatogenih zračenja nalaze se ispod površine zemlje. Najčešći izvori ovih zračenja su podzemni vodotokovi, stajaće vode, minerali, rude, raseline i mnogi drugi.

Za razliku od njih, tehnička zračenja su najprisutnija u urbanim sredinama. Njihovi izvori su svuda oko nas. To su uglavnom elektro i komunikacioni uređaji, grejna tela jačeg intenziteta i većeg dometa.

Atmosferska zračenja su isključivo "prirodnog porekla". Nose nazive po Ijudima koji su ih detektovali: Hartmanovo, Kerijevo, Šnajderovo...

Radijumska zračenja, s obzirom na mnogobrojne i nedefinisane izvore, mogu se svrstati pod nazivom "ostala". Njih izazivaju gromobrani i jonizirajući talasi.

Kako prepoznati simptome koji mogu biti uzrokovani dužim boravcima u zonama sa štetnim zračenjem?

Bartolomej Bleton iz francuske pokrajine Dofin, dobio je zadatak da u Luksemburškoj palati u Parizu otkrije tok podzemnog akvadukta Arkueil pomoću rašlji. Uspeo je sa velikom preciznošću, a ovaj eksperiment je kasnije ponovio više puta pred sve brojnijim znatiželjnicima.

Bez obzira o kom se zračenju radi, javljaju se sledeći simptomi: nemiran i plitak san, trnjenje pojedinih delova tela, najčešće udova, neprijatan osećaj ili bolovi u potiljačnom ili čeonom delu glave (bol se kasnije širi i na druge delove glave), bolni grčevi u mišićnom tkivu (posebno listovima nogu), jutarnje buđenje u vrlo iscrpljenom stanju i opšta nervna napetost bez konkretnog povoda. Navedene manifestacije indukuju lošu cirkulaciju krvi i prisustvo hronične psihičke i energetske neravnoteže, a to su upravo "isturene" tačke organizma koje prve reaguju na dugotrajno delovanje štetnog zračenja. Višegodišnjim praćenjem reakcija organizma na štetne uticaje, nepobitno je utvrđeno da prvo dolazi do poremećaja u energetskoj ravnoteži organizma u celini ili pojedinim delovima, zatim u nervnom sistemu, odnosno psihičkim reakcijama. Potonje zdravstvene tegobe se manifestuju u poremećaju cirkulacije krvi, posebno perifernih krvnih sudova glave pojavom neuralgija, raznoraznim upalnim procesima, narušenim hormonskim statusom potenciranim poremećenim funkcijama žlezda sa unutrašnjim lučenjem, poremećajem funkcija disajnih organa i organa za probavu. Tegobe alergijske prirode su vrlo često uzrokovane dužim boravcima u zonama sa štetnim zračenjem. U ovom nizu zdravstvenih tegoba, na samom kraju se nalaze koštana oboljenja kičme i zglobova. Interesantno je da svaka grupa zračenja potencira "svoja" karakteristična oboljenja.

Neophodno je istaći da svi pomenuti simptomi ne moraju biti izazvani štetnim zračenjem. Ali, ako se prethodno detektuje prisustvo štetnog zračenja, a obolelo lice boravi na njemu, onda je štetno zračenje osnovni uzročnik ili "pratilac" nekog drugog uzročnika.

Navedene manifestacije predstavljaju signale koji su od posebnog značaja za preduzimanje konkretnih mera i izbor odgovarajućih metoda za neutralisanje štetnog zračenja, i za odabir odgovarajućeg terapijskog postupka u pružanju pomoći u lečenju potenciranih oboljenja i to tradicionalnim metodama lečenja.

 

OPASNOST U KUĆI

 

Posebnu pažnju treba obratiti na ležajeve na kojima boravimo najmanje sedam sati dnevno. Njih treba postavljati tako da uzglavlje bude okrenuto ka severu ili što bliže severu, u zavisnosti od realnih mogućnosti. Ležajeve koje koriste bolesne osobe, a intenzitet njihovih oboljenja je takav da dovodi u pitanje njihov život, treba usmeriti zglavljem ka istoku. Verovatno ćete se zapitati zbog čega treba poštovati ovo pravilo? Zato što je dotok pozitivne energije, koji se kreće iz pravca severnog ka južnom polu, dovoljan da održi u granicama tolerancije zdrav organizam u odgovarajućoj psihofizičkoj kondiciji. Za bolestan organizam je neophodan energetski naboj većeg i kvalitetnijeg sadržaja koji se emituje upravo iz pravca istoka. Zdrave osobe ne treba uzglavlja svojih ležajeva da usmeravaju ka istoku, jer bi dotok pozitivne energije, koji iz tog pravca dolazi i mnogo je jači od onog sa severa, narušio energetsku ravnotežu organizma i pospešio pojavu mnogih oboljenja.

Većina Ijudi ne zna šta sve negativno zrači u našem neposrednom okruženju. Mnogi uređaji u stambenim i poslovnim prostorijama zrače negativno i mogu štetno da deluju na živi organizam, kao što su elektro i muzički uređaji, trafo uređaj, prenosnici i korisnici visokog električnog napona, grejne stanice i podstanice, prostori za lift i sami liftovi. Negativno zrače i dimnjaci, sve-tlarnici, prazne podrumske prostorije, telekomunikacioni uređaji, napušteni a nezatrpani bunari i drugo.

U kuhinjama i kupatilima, odnosno na svim mestima gde ima mokrih čvorova, uvek ima zona sa štetnim zračenjem. Uzročnici ovog zračenja su vodovodne i kanalizacione instalacije, električne instalacije i uređaji (električni štednjaci, frižideri, zamrzivači, skupljači pare, mikrotalasne pećnice...). Treba naglasiti da svi nabrojani uređaji, ako su tehnički ispravni i ako uzemljenja ispravno funkcionišu, zrače intenzitetom koji je u granicama tolerantnog. Štetno dejstvo ovih uređaja dolazi do izražaja samo kada se nalaze u većem broju u relativno maloj prostoriji. Sve ove štetne uticaje moguće je detektovati uobičajenim radiestezijskim metodama. Najjednostavnija zaštita od ove vrste zračenja postiže se isključivanjem dovoda električne energije (isključivanjem uređaja iz utičnica u toku noći ili kada nisu u funkciji), uz izuzetak, naravno, hladnjaka i zamrzivača.

Jedan od najjednostavnijih načina otkrivanja štetnih zračenja na otvorenom prostoru, bez upotrebe radiestezijskih instrumenata, je sledeći: postavi se na tlo nekoliko ovećih kamena na udaljenosti od nekoliko metara, tako da formiraju kvadrat, i posle nekoliko nedelja kamenje se podigne; ako na mestima gde je bilo položeno nema insekata, možemo biti sigurni da je taj prostor pod dejstvom nekog štetnog zračenja.

 

SIGNALI PRIRODE

 

Drugi način utvrđivanja je pomoću rastinja. Poznato je da neke vrste rastinja nikada ne uspevaju na zonama sa štetnim zračenjem. To se pre svega odnosi na jabuke, breskve, lipe, breze, bukve, platane, borove, jele i bezmalo sve vrste "negovanog" bilja (povrće i cveće). Rastinje koje ne podleže uticaju štetnog zračenja a koje, može se reći, upravo raste na takvim mestima, je hrast, orah, zova, ariš, vrba, jorgovan, kopriva i mnoge gljive.

Poznato je da neke životinje izbegavaju da duže vreme borave u zonama sa štetnim zračenjem. To su: psi, konji, goveda, ovce, laste, rode, naša ptica stanarica - vrabac i mnoge druge. Nasuprot njima, sve vrste mrava, pčele, sove i mačke "biraju" mesta sa štetnim zračenjem. Ovde je važno napomenuti da ne zaboravite da mačka voli toplo, pa ako je vidite kako drema blizu peći, to ne mora da znači da je tu mesto sa štetnim zračenjem.

Radiestezijska detekcija štetnog zračenja prostora, otvorenog ili zatvorenog, može se obaviti i na osnovu skice prostora, odnosno i ako niste fizički prisutni u prostoru koji detektujete. Skica u ovom slučaju predstavlja "relej" konkretnog prostora i "prenosnik" energetske informacije. Detekcija na osnovu skice je samo jedna od poznatih metoda teleradiestezijske detekcije (detekcija na daljinu). Detekcija ovom metodom obavlja se na sledeći način: skicu prostora (u skicu ne treba ucrtavati nameštaj niti obeležavati koja prostorija čemu služi, ali treba naznačiti pravac sever - jug) postaviti ispred sebe i sesti tako da vam leđa budu okrenuta ka severu a deo skice obeležen kao severna strana položite u vašem pravcu. Visak držite u ruci, kao i prilikom ostalih detekcija. U ovom slučaju vam slobodna ruka ne služi kao pipalica - detektor, već tu ulogu ima ruka u kojoj držite visak koji pomerate iznad skice, odnosno prostorije koju ta skica predstavlja.

Drugi način detekcije je kada u slobodnoj ruci držite neki zašiljen predmet (olovka) i njime "šetate" po skici (u ovom slučaju je olovka pipalica-detektor) i tražite zone sa štetnim zračenjem. U prvom slučaju se visak "kreće" iznad samih zona i daje vam odgovore (precizira mesta sa štetnim zračenjem) a u drugom se visak pokreće kada se olovka nađe iznad mesta - zone sa štetnim zračenjem. Sve ostale radnje i postupci su isti kao prilikom detekcije prostora kada se i sami nalazite na njemu.

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2011 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 30-01-2013 01:28