Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

Tekst 7

 

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Ogledalo

 

7

 

Da li je internet alatka "Google Ocean" otkrila Atlantidu?

Arhiva Thornal

30.06.2010.

 

Stručnjaci smatraju da bi ''mreža ulica'' uočena na dnu Atlantskog okeana uz pomoć Google Oceana mogla biti izgubljena Atlantida.

Mreža unakrsnih linija nalazi se gotovo 1000 km od obale severozapadne Afrike u blizini Kanarskih ostrva na dnu Atlantskog okeana.

Savršeni pravougaonik, otprilike veličine Velsa, primetio je inženjer aeronautike uz pomoć novog Googleovog alata za podvodno istraživanje i tvrdi da pravougaonik izgleda poput vazdušnog snimka nekog grada.

Stručnjaci za Atlantidu kažu da je ova neobjašnjivo pravilna mreža pronađena na jednoj od potencijalnih lokacija ovog mitskog ostrva.

Grčki filozof Platon piše kako je grad potonuo ispod površine okeana nakon što je propao pokušaj njegovih stanovnika da osvoje Atinu, što je bilo otprilike 9800. pre nove ere. Platon smatra da je Atlantida razorena prirodnom katastrofom, najverovatnije potresom ili potopom.

Čarls Ors, stručnjak za istorijsku arheologiju sa Univerziteta u Njujorku, smatra ovo otkriće fascinantnim i najavio je dalja istraživanja.

''Ovo je mesto najverovatnije lokacija Atlantide koju je opisivao Platon. I ako se pokaže da je reč samo o prirodnom fenomenu, ta lokacija zahteva dalja istraživanja'', smatra Ors.

Barni Bamford, 38-godišnjak iz Čestera koji je primetio ovaj ''grad'' pod vodom, uporedio ga je s Milton Kejnesom, novim gradom s rešetkastom arhitektonskom osnovom.

Google Ocean, ekstenzija Google Eartha, omogućava posetiocima da istražuju okean, podvodne vulkane, gledaju fotografije egzotičnog podvodnog života, čitaju o olupinama brodova, dodaju svoje fotografije...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2010 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 30-01-2013 03:31