Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

Tekst 3

 

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Misterije

 

3

 

Misteriozni krugovi u njivi

Izvor: PRESS

07.07.2010

 

U zaječarski zaseok Stubla pristižu znatiželjnici kako bi videli čudne krugove. Veruju da je blagotvorno po zdravlje ako stanu u te krugove.

Zaseok Stubal, 35 kilometara od Zaječara, na samom ulazu u selo Marinovac, u poslednje vreme postalo je mesto na koje s raznih strana stižu znatiželjni posetioci. Dolaze zbog krugova u jednoj njivi pored puta za koje meštani tvrde da su blagotvorni po zdravlje. Zaselak dnevno poseti dvadesetak ljudi.

Glavni akter ove priče, Branislav Manojlović (63), zvani Badža. Pre nekoliko godina je uočio u njivi svoje komšinice Radmile krug u kome ne raste trava. Latio se drveta u obliku rašlji i samo posle nekoliko minuta ostao je zatečen kada mu se drvo u rukama polomilo.

- Nema laži, nema prevare - priča Badža dok pred novinarima, koji svojim očima ne mogu da veruju, demonstrira celokupan postupak.

Rašlje se okreću

- Rašlje se okreću, ovde ima energije ili magnetizma. One se obrću nagore, znači da je pozitivno zračenje. Pre tri godine, kada mi je u poseti bila ćerka koja ima ugrađen metalni kuk, sa svojom decom je poželela da stane u krug. Ubrzo joj je pozlilo, osetila je mučninu, jedva se vratila u Zaječar. Mojim unucima ništa nije bilo. Zato smo stavili upozorenje da se metal drži što dalje od kruga jer može izazvati neželjene efekte - dodaje on.

Krug sada ima prečnik od šest metara, ali prema Manojlovićevim rečima, iz godine u godinu se širi. Kada ga je pre nekoliko godina izmerio bio je prečnika četiri metra, a na samo 50 metara od ovog „čuda" pojavile su se i dve kružnice, koje spojene formiraju broj osam. Unutar njih raste trava, dok su pragovi ogoljeni. Badža je „eksperimentom" potvrdio da i ovde ima pozitivnog zračenja.

Vlasnica ove njive, Radmila, kaže da krug postoji tridesetak godina, ali da je tada bio neuporedivo manji, a na njemu nikada ništa nije uspevalo. Komšinka Varadinka boluje od kostobolje i savetovali su je da stoji u krugu i, preporodila se, ranije nije ulazila u štalu, sada može da muze krave. Jedna Mira iz Marinovca bacila štake posle nekoliko dolazaka. Ljudi treba u krugu da stoje bosi i preporučljivo je da nemaju na sebi ništa od sintetike - savetuje Badža po pljusku, žaleći što novinarima nije stigao da pokaže kako šake pomodre kada se spuste 20-ak santimetra od zemlje unutar kruga.

A Badža objašnjava kako u Stubal treba da dođe neki stručnjak koji će dati naučno objašnjenje za krugove u njivi.

Bockanje u nogama

Branka Miletić (70), koja boluje od reume, tvrdi da je u krugu osetila kao da je neko bocka iglama.

- Učinilo mi se kao da neka silina izbija iz zemlje i kao da su mi noge u vrućoj vodi - kaže Branka, dok njena komšinica Radenka dodaje da se posle peckanja u nogama toliko uplašila da je želela da pobegne. Duško, suprug Branke Miletić, kaže da ima okoštavanje oba kolena i da je bio na 25-dnevnoj strujnoj terapiji u Gamzigradskoj banji, a u krugu je osetio kao da je opet prikačen na mnogo jaču struju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2010 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 30-01-2013 23:58