Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

Tekst 6

 

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Ars Magica

 

6

 

Magično ogledalo - pogled u budućnost

Izvor: Magična ZONA - 2011

14.02.2011

 

Od postanka sveta Ijude je zanimalo šta ih očekuje u životu, a u mnoštvu metoda za proricanje sudbine izdvaja se gatanje pomoću magičnog ogledala. Ova tehnika nastala je iz hidromantije (proricanja sudbine pomoću vode), koja podrazumeva tumačenje slika na površini vode. Budući da ogledalo ima glatku reflektujuću površinu, odlična je zamena za činiju sa izvorskom vodom, koju su magičari morali ritualno da pune, a potom i da je nose sa soborn, što je prilično nepraktično.

RITUAL U NOĆI PUNOG MESECA

Nekada se magično ogledalo pravilo od poludragog kamenja i vulkanskog stakla, a visokim poliranjem dobijala se glatka površina odlične refleksije. U specijalizovanim radnjama može da se kupi ovo magično ogledalo koje postaje aktivno tek pošto ga vlasnik ritualno napuni energijom. Ali ovo moćno magijsko oruđe može da se izradi i kod kuće: obično staklo, okruglo ili četvrtasto, pažljivo oprati, osušiti, izbrisati lanenom krpom da ne ostaju dlačice, spustiti na papir i isprskati crnim sprejom. Sačekati da se dobro osuši i ponovo naprskati, a proceduru ponoviti još dva puta, što znači da su na staklu neophodna četiri sloja. Ogledalo potom odneti da se urami, nakon čega se može započeti proces energizovanja. U vreme Punog Meseca postaviti ogledalo ispred sebe i sa njegove leve i desne strane zapaliti zlatne sveće. Sedeti na drvenoj stolici, sve vreme u tišini, a onda staklenu površinu premazati vaticom namočenom u čarobni eliksir.

KAKO SE PRAVI ČAROBNI ELIKSIR

Ova tečnost sastoji se iz tri tinkture - biljne, metalne i mineralne. Prva se izrađuje tako što se prstohvat svežeg ili sušenog ruzmarina, mente, cimeta, jasmina i ruže stavi u posudu pa prelije kišnicom, izvorskom ili destilovanom vodom. Zatim se poklopi, stavi na vatru da proključa, a onda skloni sa vatre. Tinkturu ostaviti poklopljenu oko sat vremena, pa je procediti kroz cediljku. Druga tinktura se priprema na sledeći način: komad zlata užariti iznad plamena i brzo spustiti u hladnu vodu. Treća tinkura spravlja se tako što se malo praha mesečevog kamena pospe po vodi i ostavi da odstoji 24 sata. Potom se tinkture izmešaju da bi se dobio moćan, magični eliksir. U ovu čarobnu tečnost umočiti parče vate, a onda njime polako prelaziti preko staklene povšine ogledala. Ponoviti proceduru tri puta, pa ostaviti da se ogledalo suši. Za to vreme sklopiti dlanove (kao u molitvi) i zamisliti kako nam telo zrači bleštavom svetlošću koja polako curi prema dlanovima oblikujući svetlosnu loptu. Potom se zamišlja kako ta lopta ulazi u ogledalo i tako se završava proces energizacije, nakon kojeg je ogledalo spremno za rad.

TEHNIKA GATANJA

Proricanje magičnim ogledalom obično se izvodi u noći kada je treća četvrt ili Pun Mesec, i to u ponoć. Sa leve i desne strane ogledala zapale se sveće i mirisni štapići, pa se sedne na drvenu stolicu. Oko tog mesta može da se napravi i magijski krug posipanjem soli ili kredom. Osoba potom zatvori oči i polako se opušta nastojeći da odagna sve misli. Pažnju usmerava na disanje, duboko i ritmično: dok udiše vazduh do dijafragme broji do četiri, malo zadrži dah, a izdiše takođe brojeći do četiri. Vežba se ponavlja deset puta. Osoba tačno mora da zna šta želi da joj otkrije ogledalo - budućnost u vezi sa poslom, zdravljem, Ijubavlju ili nečim drugim. Razmišlja o tome dok žmuri, a kada oseti da je spremna, otvara oči i zagleda se u površinu ogledala. Nakon desetak minuta počeće da se pojavljuju odredene slike i simboli. Posle šestomesečnog praktikovanja ovog gatanja, čitaču će se na površini ogledala odvijati pravi mali filmovi budućih događaja. Kada se gledanje završi, ugase se sveće, a ogledalo se umota u crvenu svilenu tkaninu i odloži na posebno mesto.

PRIZIVANJE BOGINJE

Neki magovi pre svake divinacije, radi boljih rezultata prizivaju Boginju Meseca da im pomogne:

Dijano, Kraljice Noći,

blještavom lepotom svojom obasjaj me,

i svojim srebrnim zrakom otključaj vrata snova,

izdižući se bistra i jasna.

Iznad zemlje i neba i mora,

tvoja magična tajna čaroliju će baciti,

gde list raste,

gde god se val diže,

dok sve ne postane prošlost.

O, tajna kraljice moći,

u ovaj čarobni sat tražim od tebe dar.

O, Gospo od Meseca!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2011 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 30-01-2013 02:51