Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

Tekst 18

 

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Ogledalo

 

18

 

Rtanj – energetski akumulator!

Autor: Zoran Nikolić
Izvor: TREĆE OKO

21.10.2010


Rtanj očigledno ima još mnogo tajni koje čekaju da budu otkrivene. Tim stručnjaka koji je osnovao istraživačku grupu Duh Rtnja skoro svakodnevno zapisuje nove podatke i rezultate do kojih dolaze. Rezultati su nadmašili sva očekivanja, a čitaoci Trećeg oka imaju privilegiju da među prvima saznaju novosti sa Rtnja.

Ovoga puta, reč je o metodu snimanja polikontrastnom interferetnom tehnikom. Ekspert Instituta za bioenergetska merenja i istraživanja (BEMI) profesor Ljubo Ristovski ovom novom naučnom metodom odredio je i analizirao energetske potencijale na ovoj planini koji su izuzetno pozitivni po ljudsko zdravlje.

Tako je neobična planina u srcu Srbije izazvala lavinu. Ovog puta nije se radilo o survanim snežnim nanosima niz padine Rtnja, već o lavini interesovanja domaće, a sve više i strane javnosti za rezultate koji privlače radoznale poglede ka našoj zemlji.

DRUGAČIJA SVETLOST

Profesor Ristovski je, prema mišljenju stručnjaka, izveo novo poglavlje u istraživanju Rtnja kao piramidalne građevine. Radi se o spektralnoj analizi, koju je koristio služeći se pronalaskom britanskog biologa Harija Oldfilda. Suština ovog metoda je da omogući prikazivanje energetskih meridijana oko ove planine.

Kako je objasnio profesor Ristovski, “sve što postoji zrači, pa tako svaki predmet, geometrijski oblik u prostoru, pa i atom, ima svoj jedinstveni apsorpcioni i emisioni spektar. Tako se ovom, najnovijom, spektralnom analizom prepoznaju svi energetski elementi. Ono što najbolje zrači, najbolje i upija energije”.

Snimak isijavanja energija sa Rtnja

Tako je Ristovski krenuo u proučavanje Rtnja – piramidalnog giganta od 1565 metara nadmorske visine iz ugla koji većina ljudi ne uočava u vidnom spektru.

Podsećamo, do sada je već postavljeno nekoliko važnih teza vezanih za Rtanj, a sve je više uočljivih neobičnosti koje nisu tipične za “običnu” planinu. Nije potrebno pažljivo posmatranje da potvrdi kako je planina geometrijski oblikovana kao piramida, ali je poželjno, kako to i brojke i merenja dokazuju, a upravo to se desilo. Nadalje, svaka “prava” piramida ima značajne podzemne objekte, a unutar Rtnja je izvesno da postoje i takve građevine... Tu se, postepeno, otvara prava misterija, odnosno sve neobične slutnje pa još nedokazane naučne teze dobijaju primamljivu draž...

Suština ove priče i merenja profesora Ristevskog vode nas ka zaključku da je sam vrh planine – koji nosi i simbolično ime Šiljak - u suštini poseban sistem koji apsorbuje negativnu energiju koja postoji u okolini. Potom je sama planina transformiše u energije koje su veoma blagotvorne po ljudski organizam. Uostalom, i dok moderna nauka nije kročila u ove krajeve, u Srbiji je odvajkada postojalo predanje kako je Rtanj posebno mesto, a nije tajna da je značajan broj biljnih vrsta endemski, dakle uspeva samo na padinama ovog gorostasa. Da li je nauka na pragu da dokaže kako to nije slučajno?

MODERNA ANALIZA

Posle obavljenog merenja, profesor Ristovski objasnio je zašto je zadovoljan prikazanim rezultatima. Na obe slike, u blizini vrha, pojavile su se tanke ljubičaste linije.

U skladu sa Oldfildovim tumačenjima, ove linije su pokazatelj da objekat koji se ispituje (u ovom slučaju Rtanj), apsorbuje negativnu energiju iz okoline. To se obično javlja kada u objektu postoji energetski deficit.

Dodatna pojava koja je obradovala profesora Ristovskog jeste uvećano prisustvo zelene i rezedo boje koje su nastale u prepokrivanju plave i zelene. One kod aure predstavljaju energetski balans i uočavaju se, kako u primeni bioenergetske terapije, tako i u svakom procesu koji vodi ka ozdravljenju.

I ostali rezultati ovog specifičnog merenja nisu zanemarljivi. Profesor Ristovski zaključuje i da porastom temperature piramide opada apsorpcija negativne energije iz okoline, pa samim tim prestaje i njena pozitivna transformacija.
Kako nam je objasnio izvršni direktor “Duha Rtnja” Saša Nađfeji, “pošto su ovakve promene najuočljivije oko vrha piramide, zaključuje se da vrh ima suštinsku ulogu u procesima energetskih transformacija, kao i da njegova uloga opada sa porastom temperature. Bočne strane piramide, koje su manje zagrejane, nastavljaju da isijavaju energije koje blagotvorno utiču na organizam”.

Pa ipak, za sve zainteresovane za ovu temu najznačajniji su zaključci profesora Ristovskog. Ovaj ekspert je zaključio da toplotno zračenje sa površine zagrejane piramide, koja očigledno ima kamenu strukturu, zaustavlja isijavanje pozitivnih energija (što on smatra manje verovatnim), ili maskira pozitivna zračenja pa ih specijalna kamera ne registruje (što Ristovski smatra izvesnijom opcijom).

- Duboko verujem da na Rtnju postoji veći broj ovakvih energetskih izvora – zaključio je Ristovski. - Njihovo funkcionisanje tesno je povezano sa energetskim procesima u samoj piramidi.

Ristovski sluti da postoje energetski kanali unutar planine koji ove izvore povezuju sa piramidom i omogućavaju transport energije od piramide do njih. To ne moraju biti pravi kanali (rupe, tuneli), nego potezi sa specifičnim podvodnim svojstvima, koji odlično provode energiju, kao što čvrsti provodnici provode električnu energiju.

Pretpostavka je i da se uspostavljaju neki rezonantni procesi između određenih geofizičkih stuktura i onih u ovim izvorima energije i omogućavaju rezonantno pobuđivanje oscilacija koje proizvodi stvaranjem elektromagnetnih talasa.

Tako su ovi rezultati, po svemu sudeći, prvi korak savremene nauke koja dokazuje ono što su naši stari znali odavno: da je Rtanj izuzetno misteriozna, ali po svemu sudeći, blagotvorna planina za ljude.

"DIMNJAK"

Jedan od najvećih izazova za naučnike, ali i speleologe nastupiće uskoro, kad ekipa “Duha Rtnja” počne da raščišćava vertikalnu šupljinu koja izbija do samog vrha planine, a nazvali su je Dimnjak. Kako nam je objasnio izvršni direktor “Duha Rtnja” Saša Nađfeji, prema dosadašnjim procenama Zavoda za zaštitu prirode Srbije, ovo je jedan od najvećih speleoloških prostora u kamenitoj strukturi ove planine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2010 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 30-01-2013 03:27