Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

Tekst 5

 

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Misterije

 

5

 

Koliko ima "Najdanovih krugova"

Izvor: Arhiva Thornal

07.07.2010

 

Priča o "čudotvornom krugu" je zapravo priča o "čudotvornim krugovima", "Najdanovim krugovima... Koliko ih ima?

Vratimo se na početak. Dok se vraćao iz vinograda Najdan S. Rakić iz Bele Palanke je, u seoskom sokaku, pronašao visak, kojim je potom otkrio pedesetak krugova po Srbiji, tvrdeći da imaju geozračenje koje leči svaku boljku. Oktobra 1999. godine stigao je u Malu Krsnu i na stotinak metara od železničke stanice našao čudo prirode - suvu banju, sa najvećim geozračenjem na svetu. Visak je odredio jačinu i prostiranje zraka baš ispred kuće Jelke Petrović. Najdan ga je „oslušnuo“ i saopštio koje će bolesti ustuknuti u toj banji, odredio terapiju i iscrtao krug. Glas se proneo Srbijom brzinom munje, te su mnogi pohrlili u Malu Krsnu. Banjski krug u Maloj Krsni prečnika je sedam metara, a navodno se nalazi sedam kilometara iznad zemlje. Isprva su pacijenti stajali u krugu bosi, ali su sada pravila blaža, izuvanje nije obavezno.

Na maloj običnoj raskrsnici seoskih uličica, na asfaltu, belom bojom je obeležen krug u koji ljudi u grupama stupaju, stanu, “uskoče”, zauzmu svoj prostor koliko im stopala zahvataju i, zamišljeni, prepuštaju se tim čudesnim i čudotvornim zracima iz dubine zemlje. I lepo osećaju kako se leče! Kako su, opet, zdravi, kao nekad. A poznato je, odvajkada, bolestan čovek ima samo jednu misao u glavi - da ozdravi.

Prvi krug u u selu Mokra Gora, kod Bele Palanke, Najdan Rakić je otkrio, izmerio i obeležio 1991. Osam godina kasnije, 1999. otkrio je lokaciju u Maloj Krsni. Za svog života, do 2006. Najdan je ostavio mnoge zapise o svojim ispitivanjima i merenjima područja s pozitivnim zračenjem.

Svoj pronalazak pod nazivom „Eliksirni krug“, Najdan Rakić je 2001. po zakonu zaštitio u ondašnjem Saveznom zavodu za intelektualnu svojinu. Baveći se od 1975. posledicama negativne energije na ljudsko zdravlje i štetnim delovanjem podzemnih voda, Najdan je objasnio kakvo je to pozitivno ili biozračenje i na koje sve bolesti pozitivno deluje, kako utiče na imunitet ljudi, koliko se dugo stoji u krugu.

Da bi se objasnilo „čudo“ u Maloj Krsni, možda je najbolje krenuti od suprotnog, negativnog primera. Štetni uticaj podzemnih voda je nesporan. Nad ovim vodotokovima, formiraju se polja čije se zračenje proteže vertikalno kroz sve etaže i međuspratne konstrukcije, bez obzira na vrstu građevinskog materijala koji je primenjen. Ukoliko osoba živi ili duže boravi u zgradi ili njenom delu gde su ovi uticaji najizraženiji, vremenom će doći do promene balansa u njenom organizmu, javiće se umor i pospanost, a kasnije i prvi znaci ozbiljnih oboljenja. Ako znamo da postoji negativna, neutralna i pozitivna energija, realno je verovati da postoje i mesta sa suprotnim delovanjem. Da li je to slučaj s “Najdanovim krugovima”, teško je reći. Činjenica je, međutim, da ovo predstavlja veliki izazov nauci da pokuša da osvetli još jednu oblast koja zasad predstavlja veliku tajnu.

Za razliku od negativnih zračenja koja dopiru do dubine od 200 metara, radiestezijska merenja izvršena u Maloj Krsni pokazala su da zračenje na ovom mestu dopire i do visine od 10 kilometara. Intenzitet zračenja je takav da se i relativno kratkotrajnom izloženošću ovim zracima mogu otkloniti dugotrajne posledice negativnog zračenja čim se organizam vraća u stanje ravnoteže, odnosno u stanje ozdravljenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2010 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 30-01-2013 23:58