Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

Tekst 14

 

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Ars Magica

 

14

 

Sve boje duše

Kako Ram Prakaš Šarma Jogi tumači prirodu i simboliku aure oko čovekovog tela

Izvor: Treće Oko, 1990.

25.07.2012

 

Moj je zadatak da svetu donesem mir, naglašava Ram Prakaš Jogi, Indijac koga mnogi smatraju za najboljeg duhovnog učitelja. To delovanje kojim pomažem Ijudima da dođu u kontakt sa samim sobom i da uspostave vlastitu psihofizičku ravnotežu, ima različite faze. Zbog toga mi tumačenje aure dozvoljava da izdvojim najkarakterističnije i najistaknutije crte pojedine ličnosti.

Šarma ne poseduje prefinjenu i krhku figuru koja se očekuje od jednog mistika: naprotiv, može se reći da je pristao muškarac, omiljen kod žena (oženjen je i ima petoro dece), sa crtama lica koje više podsećaju na arapske nego indijske. Često putuje na Zapad: poznat je u Parizu, Londonu, u SR Nemačkoj i u SAD. Posvuda ima sledbenike i poštovaoce. Kao i svi jogiji, obdaren je mnogim sposobnostima razvijanim i negovanim tokom godina bavljenja meditacijama i asketskim životom. Njegov život već je postao legenda i prepun je događaja koji govore o Šarmi: njegovi se sledbenici kunu da su ga videli kako se pred njima materijalizuje?!

Šarma je doktor nauka (govori se da ima tri doktorata). Navodno je jednog dana svog učiteIja Muktija Sahaba, koji živi u šumama Madvasa, zamolio da mu otkrije tajnu kako da nađe sreću, jer njegovo znanje nije bilo dovoljno da je dosegne. Oslobodi se svega što znaš. Samo tako ćeš naći ono što želiš, rekao mu je stari mudrac. Od tog dana Šarma je napustio akademski život i posvetio se novim saznanjima, sledeći put intuicije.

Indijac Ram Prakaš Šarma Jogi

Posebno se posvetio izučavanju fenomena aure: Aura je zbir boja koje se pojavljuju na astralnom (zvezdanom) ili energetskom telu, kao odraz karme trenutnog života i onih prethodnih. Da bi se bolje shvatilo, treba znati da naš um funkcioniše kao neki magazin ili kao banka podataka: svaka naša akcija, svaka emocija ili proživIjavanje, biva registrovana. To je kao neko seme bačeno u zemlju: ono zri, postaje stabljika i na kraju da je plodove. Tada, ako je plod slab, nastupa patnja, odnosno ako je dobar, rađa se radost. To seme ubačeno u um manifestuje se obliku vibracija, boja, a sve zavisi od individualnosti onog ko je razvijao unutarnji pogled.

Da bi sve pokazao na praktičnom primeru, Šarma je pristao da izvede "čitanje". Pošto se podvrgao dubokoj koncentraciji, seo je nasuprot izabranoj osobi, dotakao joj prstom čelo tamo gde bi trebalo da bude "treće oko", kao da podstiče unutarnji pogled. Počinje da govori i objašnjava koje boje vidi, kao i njihovo značenje, najvažnije događaje iz prošlosti i prethodnog života, kao i ono što će se dogoditi u budućnosti.

Na kraju seanse svi potvrđuju ono što je on "pročitao", osećajući da im je, posle ovog iskustva, duša oslobođena, a emocije duboke.

Na Zapadu se pod pojmom aure podrazumeva magnetsko okruženje sačinjeno od serije fiksiranih emocija koje se tiču određene ličnosti, njenog zdravlja, sudbine, prošlosti i budućnosti. Kada se sa te reči skine ezoterična terminologija i pojasni se naučno, onda se može reći da je to elektromagnetski prsten sastavIjen od fotona koji zrače svetlost i boje.

Mnogi zanimljivi eksperimenti izvršeni su Kirilijanovom "mašinom", koja nije, kako mnogi tvrde, u stanju da fotografiše auru: u suštini, ona pokazuje fizički efekt koji izaziva dejstvo čovekovog elektromagnetskog prstena, nešto kao što elektrokardiogram ne pokazuje talase srca, nego talase elektromagnetskih promena izazvanih radom srca.

 

Kako se aura "čita"

 

Aura oko prsta ljudi pokazuje različitost njihovih karaktera i sudbina

Prema mišljenju Šarma Jogija, boje koje ne odgovaraju primanju (percepciji) Ijudskog oka mogu biti slate (ispuštane) od Ijudskog bića, ali to može učiniti i kamen, drvo, životinja, grad. Naučivši da percipirate boje, napominje Šarma, možete pomoći Ijudima da se bolje razumeju i da sami sa soborn uspostavite savršen kontakt.

Ovo su značenja boja koje sačinjavaju auru:

Crvena i roze: svedoči o velikoj vitalnosti, snazi da se uđe u borbu za svoje ideje. Reč je o pustolovnom duhu.

(Oko svake boje nalaze i nijanse. Tako purpurnocrvena govori o seksualnoj uzdržanosti, bolešljivosti, neprihvatanju emocija)

Zlatna: znak je univerzalnog duha koji nema nikakvih barijera ni bilo kakvih kočnica.

Bela i drap: kaže da se radi o idealnoj prirodi, pogodnoj za umetnike i idealiste.

Zelena: ukazuje na sposobnost za učenje, programiranje, računanje. Pored toga, svedoči o lutalačkoj duši, o večitom putniku.

Plava: to je boja Ijubavi i naklonosti kod osoba koje su same dostigle vlastiti mir i koje su otvorene prema univerzalnoj harmoniji.

Smeđa i crna: radi se o umu obdarenom jakim principima, tvrdoglavoj osobi, idealisti, sklonom misticizmu. Prisustvo crne boje govori o sklonosti ka fanatizmu.

U obzir dolaze i boje koje se međusobno prožimaju. Na primer, Ijubičasta, koja je sastavljena od plave i crvene, svedoči o sposobnosti za srčanu borbu.

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 30-01-2013 02:50