Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

 Razgovori s povodom

  Senke Glasnika

2013

 2012

2011

 

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Zag Nagiru

Senke Glasnika

 

Prepiska

za 2011. godinu

 

 

31.12.2011

Jovana Wještica Savić - Srećna Nova Godina Aleksandre! Mnogo sam ti zahvalna na svemu. Fascinirala me je sumerska kultura, najviše mi se sviđaju "Knjiga o Gilgamešu" i "Knjiga o stvaranju sveta". Tvoje razmišljanje iskustvo i znanje me fascinira, zahvalna sam ti što se toliko trudiš... Jedva čekam drugu knjigu spoznaje. Ti si moj život promijenio iz korijena... Slavljen bio Aleksandre i vjerujem da će te sačekati na kraju puta Nehar...

 

27.12.2011

Duh Grada - Brate trebaš mi nešto, ali baš baš. Shvati ozbiljno. Treba mi pomoć tvoja ako hoćeš da vidiš šta je sa mnom. Sve ću ti ispričati i nije to baš za slova na kompu. To su događaji stvarni, realni i paranormalni.

Pozdrav. Elem, ne stižem da odgovorim na sve poruke. Prilično sam skučen sa vremenom a zahteva raznih ima mnogo. Možeš napisati, tj. opisati problem, što ću svakako pogledati. No ne verujem da ću imati više vremena pre 5-6. januara.

 

25.12.2011

Duh Grada - Treba mi neko da mi uradi natalnu i horoskop, ali baš da zna, ne neke gluposti. Javi mi se da li možeš.

 

22.12.2011.

Svetlana Stanković - Verujem da magija i čini postoje, u sebi osećam veliku energiju. Pa da li možda znate kako da dođem do nekih cini, mislim da će mi biti od koristi u svakodnevnom životu? I, da li će čini uspeti ako ih ja izvedem na svom jeziku, ili nekom drugom?

Većinu čini i bajalica možeš sama osmisliti i napisati u svoj dnevnik pa ih kasnije koristiti. To je uobičajena praksa. Naravno za takvo što treba i predhodnog znanja o upotrebi magijskih čini. Svakako, tu je najbitnija vizualizacija i transformacija unutrasnje energije koja treba da bude emanirana a posredstvom izgovorenih reči i rituala koji se praktikuju. Naravno, mogu se koristiti i čini koje su drugi sastavljali, no svakako je lični rad daleko bolji. Čini možeš izgovarati na bilo kom jeziku koji misaono i jezički razumeš, tj. na kojem reči možeš pretvarati u mentalne slike.

Kao primer mogu da navedem knjigu "5000 Spels". Sadrži spelove (bajalice, prizive, proterivanja, zaklinjanja, zahvalle i hvalospeve koji pripadaju mnogim tradicijama. Knjiga je na engleskom jeziku, a primetio sam da je ima u boljim knjižarama u Beogradu. Knjižara u Sremskoj, na ulazu iz Knez Mihailove, tu sam je poslednji put video.

 

18.12.2011

Duh Grada - Znači svasta. A, ne znam ja to ne gotivim ništa, niti sam neki vernik niti me znaima, ali sam imao do sad više nekih susreta sa tim i samo znam da je sve to istina. Možda me zato i ne zanima. Volim da čujem, saznam, ali se ne zaluđujem. Sve nešto kao moram da mi neko uradi, ali dobar horoskop, ne ovi indijanci što mi tu mrljaju nešto.

 

18.12.2011

Duh Grada - Ćao druže. Reci mi čime se ti konkretno baviš jer ne mogu da provalim o čemu je reč, astrologija ili nešto drgo, neki okultizam?

Pozdrav. Bio bi to poduži odgovor, ali ukratko rečeno: astrologija da, okutizam i to da, ali i treće, četvrto, peto... Mnogo toga još...

 

 

12.12.2011

Jovana Wještica Savić - Slava Alexandre! Hvala što se trudiš. Mnogima si živote promijenio jer su mnogi tragali za putem, a ti si im ga otkrio. Znaj da te mnogi podržavaju i sa nestrpljenjem čekam drugu knjigu spoznaje...

 


08.12.2011

Svetlana Stanković - Nešto bi htela da pitam. Već nekoliko meseci, šta god sanjam za 2-3 dana se desi, pa da li je to nešto loše? Poz.

Zašto bi bilo loše? U pitanju su prekognitivni snovi i mogu biti veoma korisni.
 

 


07.12.2011

Svetlana Stanković - Često sam na tvom sajtu. Htela bih da znam, kako da krenem, odakle da počnem?

Pozdrav. Najbolje od knjige "Ogledalo Duše" koja je skoro završena i postavljena. Sadrži mnogo odgovora, a po redosledu koji bi trebalo slediti. Naravno, rad treba da je slobodan, prema sopstvenom nahođenju i tempu i bez obavezujućih formi. Pravi početak ne sme biti sa usiljenim ili nametljivim formama.

 

19.11.2011

Pauolo Rokovic - dobro veče iz Stokholma. Hvala za pedivne stvari koje sam naučio od vas mada što više čitam više sam zbunjen. Osećam veliku snagu ali se gubi u besu. Ne mogu da nađem balans odavde. Teško da mogu da dođem do literature. Da li prodajete svoje knjige i imate li predavanja u Beogradu u decembru? Da li pružate časove ili pružate neku vrstu pomoči? Veoma sam zainteresovan, kao što ste jedom pametno rekli, ja sam tek sad umro po prvi put i dosta mi je već viđenog, hoću napred i po bilo kojoj ceni. Želja gori kao i telo. Vera i duh su u vakuumu, ne znam da kanališem energiju. Dosadilo mi je da trpim poraze dobijenih bitaka. Gospodine ako primate u decemru na seanse molio bih vas da me imate u vidu veliki pozdrav sa severa. Hvala unapred i znam da si ti onaj pravi. Dovoljno je da mi se u snovima već tri puta javljaš. Nije slučajno da baš danas pišem ovo, malo te sam se i bojao. Ne u smislu opasnosti, bojao sam se buđenja onoga što izgleda da stvarno jesam koliko god se trudio da budem, kako kažeš, rob to nisam ali hoću da znam šta sam. Molim te, tražim pomoć jer sam čuo da radiš određene usluge, te čuo sam da daješ pivatne časove za razvoj osobe.

Pozdrav. Upočetku mnoge stvari deluju zbunjujuće, naročito one na koje čovek prvi put nailazi. Znaju se sudariti sa postojećim znanjem. Za par dana će biti postavljena i prva knjiga magijske spoznaje "Ogledalo Duše" sa sistemom celokupne preinicijacijske magije. Časove u klasičnom smislu ne dajem, a pomoć svakako da, onoliko koliko je u mojoj moći i u zavisnosti od zainteresovanosti. Ne trebaš nikada reći po bilo koju cenu. U magiji nema nikakvog cenjkanja, već postoji samo sopstvena volja i želja, ništa više od toga. I ne moraš uvek znati da kanališeš energiju, dovoljno je u početku pravilno energiju akumulirati, a kasnije ona može biti kanalisana i dati mnogo više od očekivsnog i željenog. Što se tiče davanja usluga, na žalost, verovatno imaš pogrešni informaciju. Ne radim nikakve usluge. Samo održavam povremena javna predvanja, pa to izgleda kako neka vrsta škole mada to nije, a naravno, nije ni komercijalni rad. Privatno i pojedinačne kontakte imam u tom smislu, ali vše u formi razgovora i konsultacija po određenim pitanjima. Tek sledeće godine, mada je i to skoro, postoji ideja za organizovanje škole u pravom smislu, ali o tome će biti objava na mom sajtu kada to bude počelo da funkcioniše.

 

16.11.2011

Karl Schroeder - Hi Alexandar, my name is Karl and I'm from Berlin, Germany. I came across your website and I'm really impressed. I am looking for a motive for an advertising as I'm a local graphic designer. The advertisement that I'm talking about is for a nice bar in Berlin. My question is if it would be possible to publish one of the artworks which are shown in your gallery and how much the price would be to use it. Of course we would mention the artists credit. Thanks in advance for answering. Have a great day!

Hello Karl. Thanks for your positive comment of my site. I've many galleries on my site. In galleries I've a pictures of 32 artists with copyrigt by autor. All that artworks I was took from many sites from all of the world web... for free. And, all of the other works and designe on my site is free too... Bye!

 

10.11.2011

Marco Nektan - Hey 'de si? Opet prođe 1000 godina. Oduševljavaš me ovim dnevnim postovima, i slikama, pratim ih redovno! Kad imaš vremena da se vidimo, zanima me mnogo ta tema, i ovako!? Sinoć sam gledao tvoj sajt i skidao knjige, jako zanimljivo. Ja zavrsavam kompletan paganski kalendar, uskoro najverovatnije do kraja ovog meseca, i imam gotovih još par knjiga. Mogu ti doneti manuskripte, zanima me tvoje misljenje. No pričaćemo kad se vidimo! Pozdrav do tada!

Baš iznenađenje, al fino! Da, 1000 godina se ne videsmo, a mogli bi. I drago mi je da ti se sviđaju dnevni postovi i slike, no ima toga mnogo više na sajtu. Evo upravo i završavam "Ogledalo Duše", prvu knjigu magijske spoznaje, inače ih je 6 u planu. I tako, ima svašta još.  A i stvarno bi se mogli videti. Dogovorićemo se. Pozdrav!

 

07.11.2011

Juwon Caliginous - Da li si wiccan ili? I da li si možda radio telepatiju kartama? Treba mi mala pomoć, ako si raspoložen. Kako da uradim da mi neka osoba nešto učini? Kako da joj uđem u mozak? Znam da gledam u treće oko i da mislim da će ta osoba to uraditi šta želim, ili ima drugih načina? Zanima me još nešto, ako bi mi mogao dati čini za novac, to i oni koji i nisu mnogo iskusni u magiji mogu da bacaju?

Nisam vikan. Praktikujem drevnu sumersku magiju, no pratim sva dešavanja i drugih paradigmi, pa i vika tradicije. Sa kartama ne radim. A ovo nadalje su prilično veliki zahtevi i podrazumevaju niz veoma moćnih i teških rituala, a opet to sve podrazumeva predhodno ovladavanje tehnikama vizualizacije, emanacije i transformacije elementarnih sila, a posebno eterične plazme. Najbolji je način ovladavanja nečijim umom posredstvom eterične plazme. Na taj se način kreira eterični zapis druge osobe i ona postupa po tome, no ova je tehnika vrlo komplikovana te ovde ti to ne mogu objašnjavati, posebo ne iz razloga što si na počecima bavljenja magijom, a ovo spada u domen Visoke Magije. Formalno je to Magija Elemenata, i zasniva se na ovladavanju elementima najpre, a potom i eterom, prvenstveno kroz absorbciju čistog etera i akumulaciju unutar sopstvenog bića. Tek onda je moguće vršiti i emenaciju, tj. vezivanje određenog dela eterične plazme za drugo biće ili bilo koju tvar, odnosno kreirati eterični zapis. Za sve to je potrebno mnogo rada i usavršavanja niza tehnika, veština i sposobnosti.

 

06.11.2011

Markus Nox - Pozdrav, imam 14 godina i jako se zanimam za magiju. Možeš li mi preporučiti neku knjigu za početnike u teoriji i praksi. Unapred Hvala!

Do kraja meseca će se pojaviti moja prva knjiga magijske spoznaje "Ogledalo Duše". Po svom sadržaju je namenjena početnicima ta predstavlja kompletan uvod u magijska znanja i prakse.

 

 

03.11.2011

Nikola Bursać - Poštovanje Alexandre, zovem se Nikola i imao bih par pitanja za vas, neznam da li su u skladu sa vašim poslom, ali sam jako očajan i treba mi svaka pomoc. Naime imam verenicu sa kojom sam tri ipo godine. U našoj vezi je sve bilo super dok nije otišla u posetu porodici u Nemačku. Tamo je upoznala jednog dečka i posle izvesnog druženja ona je bila sa njim na jedno veče. Sve bi to bilo u redu da nije kako je rekla počela nešto da oseća prema njemu. Posle toga je otišla u Švajcarsku da čuva tetkinu decu i tu su prestala sva osećanja prema njemu i opet se skroz okrenula ka meni, i bilo je super, jeste da je daljina ali svakodnevno smo se čuli. Ali pre par dana je opet otisla u Nemačku za vikend i naravno kad ga je videla opet se nešto uskomešalo u njoj, samo što ovaj put nije bila sa njim. Ona nije sigurna šta želi i šta oseća, voli mene, ali opet kad je njega videla nešto se desilo sa njenim osećanjima. Sad se vratila na desetak dana u Švicu i posle toga dolazi kuci. Ja i ona smo povodom tih događaja dosta pričali, nismo se svađali niti prepirali oko toga šta se desilo. Mi smo i dalje zajedno i jedva čekamo da se vidimo kad se vrati, obostrano. Među nama nema tajni ni laži, počeli smo sve da rešavamo lepim razgovorima. E sad mene interesuje da li tu ima neke pomoći, tj. da se ona ohladi od njega i da joj se vrati ona stara ljubav koju je osećala prema meni. Ili da li možete da mi kažete da li ima šanse za nas dvoje, bilo šta što će pomoći da znam šta da radim. U svakom slučaju ja ću vam dati naše podatke, pa ako možete da pomognete bio bih vam zahvalan. (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx). Hvala vam unapred.

Ne bavim ovakvim pitanjima niti magijskim uslugama u tom smislu.

 

 

 

29.10.2011

Adam Kadmon - Pozdrav. Pišem da pitam za mišljenje, jer ovo je tema o kojoj ne mogu sa nikim da razgovaram, jer sam ja samouki mag. Ovo što pišem NIJE IZMIŠLJOTINA, stvarno se dogodilo pre nekoliko godina. Ja sam se godinama bavio kojekakvim magijama. Dosadi mi da budem siromašan. Baš tako, DOSADILO MI. Odem u SUP i promenim ime u ličnoj karti u Adam Kadmon, na zid postavim sliku drveta života i na mesto sefirota postavim izrezane slike stvari koje mi trebaju, kompjuter, telefon, televizor, auto...Svako veče pred spavanje sam gledao u sliku i radio ritual Srednji stub i Krst i da ne dužim uskoro sam imao ogromne količine novca i sve ono sa slike. Međutim, nisam mogao da izdržim neki ogromni pritisak (neopipljiv) kao da sam se priključio na kompresor od 100 atmosfera. Jednostavno sam otišao opet u SUP vratio staro ime, prodao moju novu kuću i otišao u neku vukojebinu da napravim Abramalinovu kuću. Tamo sam bio oko 2 godine. Nikako nisam mogao da završim ritual, svi mogući tipovi su mi smetali na sve moguće načine. Na kraju odustanem od Abramelina, izvršim evokaciju 4 demona stražara i naredim vatrenom da mi očisti situaciju, on odbije, ja ga lupim magijskim štapom po glavi i on se pretvori u neku vrstu lave (magme) i potone u drveni jelovi pod. Nakon nekoliko dana kuća je potpuno izgorela, a ja ostao bez ičega. Nisam imao ni za hranu. Otišao sam u pravoslavni manastir i bio tamo nekoliko meseci da se malo konsolidujem, posle sam prešao u neku protestantsku zajednicu, pa vanredno na protestantski teološki fakultet (koji su manje-više oni donirali) i sad sam diplomirani teolog, ali sam prestao da idem kod njih u Crkvu. Ponovo sam, ovaj put sam, svojim rukama, lopatom, bez mešalice (i bez novca) , ozidao malu kuću 4x6m i u potkrovlju postavio Abremalinov studio. Ne znam da li da se opet zaletim na ritual? Propao sam 2007. nekako u ovo doba godine. Trebalo mi je 4 godine da se oporavim. Imaš li ti neku ideju?

Mnogo lutanja duhovnim prostranstvima ima, ali je očigledno da ne postoji cilj, Kažeš da ti je dosadilo da budeš siromašan. Jasno je da je to i bio poriv za magijskim delovanjem, Standardna priča mnogih koji su se obreli na putu magiske spoznaje, siromaštvo, težak život, nesreća u ljubavi, odbacivanje porodice, prijatelja, teška bolest. Sve su to uglavnom uzročnici, mnogih koji su se otisnuli ovim nepreglednim prostranstvima duhovnih svetova. Ali tu je i ona prva i najveća zamka. Mesto na kome se skoro svi spotaknu. Šta je to siromaštvo, a šta je bogatstvo? Šta znači biti voljen, ili odbačen? Tuga, bol, patnja, beda, radost, sreća, bagostanje, ljubav... Sve su to samo spoljašnja stanja svesti. Čak i bolest, isto tako je samo spoljašnje stanje svesti, jer uistinu bolest ne postoji. A šta je unutra? Šta to ispunjava dušu? Ako li se duša poistoveti sa umom koji se hrani samo spoljašnjim impresijama, poput ovih koje pomenuh ili mnogih drugih, onda je takva duša izgubljena. Na Stazi Spoznaje koja vodi u Sveto Kraljevstvo zaista se nalazi Kamen Mudrosti, ali kao što i svako lice ima svoje naličje, tako se i Kamen Mudrosti, prekriven Pokrovom Tame, izmetne u Kamen Spoticanja. Na takav Kamen, pre ili kasnije svako naiđe. Neko se spotakne, ustane, i krene napred. Neki se vrate nazad, a onda vide da svet iz kojeg su krenuli nije više onaj isti svet. A mnogo je i onih koji se spotaknuvši survaju u Bezdan. Šta god učinio, stvarnog povratka nema.

Vidiš, postoje dva sveta, naš Pojavni i Onostrani svet. To su dva potpuno odvojena sveta, a opet su kao jedan svet, neraskidivo isprepletani. Između ova dva sveta zjapi Bezdan, ali i On, iako odvojen, stopljen je sa oba. Staza Spoznaje kojom mag hoda je most između Pojavnog i Onostranog. Tek kada stane ispred Kapije Kraljevstva, kaže se da je mag Prešao Bezdan. Ali avaj, tek ovde na prvoj Kapiji, započinje Beskrajno Putovanje Duše. E ovde bih trebao da stanem jer će se ovo moje pisanje odužiti. A zapravo hoću da kažem da je malo onih koji samostalno, bez vodiča, bez učitelja, mogu bilo gde da stignu. Takvi su samo Adepti, jer su rođeni, po Božanskom Promislu kako bi doneli Svetlost, kako bi putokaz bili na Putu. Zbog toga svakog odvraćam od ideje da se upusta u izvođenje rituala. Čak i godine da provede u proučavanju i čitanju knjiga, to mu znanje neće biti dovoljno da otkrije Ključeve. A oni su tajna koja ni u jednoj knjizi nikada nije opisana. Tako je i sa magijom Abramelina Maga. Mada lično nisam pristalica religijsko magijskih papazjanija puput Abramelinove, sazdane na Kabali, hrišćanskom gnosticizmu, antičkim misterijama i da ne nabrajam dalje, ne osporavam Abramelinovo Delo, ali i on, kao ni bilo ko drugi, u svojim spisima nije ostavio Ključeve. Ako u "sistem" nisi uveden, iniciran od strane vrsnog maga, učitelja, zalud ćeš činiti sve što činiš. Čak i kad se izvestan uspeh postigne, rezultati ne traju dugo, a posledice mogu biti užasne. Takav je Univerzalni Zakon. Zakon koji vlada u Svetom Kraljevstvu ne poznaje ni radost ni tugu, ni bedu ni blagostanje. Zapravo ništa od svega u ovom svetu znanom, u svetu Onostranom ne postoji. Da li misliš da iko od onih koji u Onostranom borave imaju ono što ljudi nazivaju emocijama? Tek kad spoznaš Prirodu Stvarnosti, shvatićeš da i u svetu nam znanom ništa nije onako kao što vidimo, doživljavamo i osećamo. Jer da je drugačije, kako bi onda svet bio Jedan.

Pomenuo si da si čak i ime promenio i to zvanično. Verovatno u nameri da iz korena promeniš sve. To me je upravo podstaklo i da napišem ovaj odgovor, a i podsetilo na davno vreme kad sam i ja učinio isto. No u godinama koje su sledile ja sam svoje ime stekao. Sada pitam tebe: da li znaš ko si? Iako si, kako je opisano, ponovo vratio svoje staro ime, bez obzira na činjenicu da se ništa ne može vratiti u pređašnje stanje, pitanje je u suštini isto: imaš li svoje ime? Zapamti, ako ime svoje nemaš, jedinstveno i neponovljivo, nisi Svetog Kraljevstva dostojan. I niko, od onih što u Onostranom borave, ti neće odgovoriti niti od svojeg poseda udeliti ono što tražiš. Mogu se samo s tobom poigrati, dati a potom uzeti, ne samo ono što si dobio, već i sve što si pre toga imao. Stara je mudrost, ona što je hrišćani ukradoše iz drevnih spisa Sumera i utkaše u svoje jevanđelje: "Ko ima još će mu se pridodati, a ko nema uzeće mu se i ono što ima". Univerzalni Zakon je nemilosrdan, pa tako i nijedno biće koje u Onostranom boravi, nazivali ih Bogovima, Demonima, Anđelima, Utvarama, Vilama ili Goblinima, ili bilo kojim od nebrojenih imena, niko od njih samilost nema. Jedini je Put Spoznaja Stvarnosti. A ta je Stvarnost daleko od onoga što čovek misli da jeste. Tada će te Svetolst obasjati i osvetliti Stazu kojom hodaš. Ali tada ćeš videti da ništa od onoga što jeste, nije onako kao što je bilo.

I ja sam sličan Put prošao. Od rođenja bio niko koji je imao ništa, čak i od najbližih odbačen. Međutim nikada nisam dozvolio da to stanje svesti postane moj okov. Danas imam sve, čak i više nego što većina ima, a nikada nisam tražio ništa. Sve je došlo samo po sebi. Ovde ću pomenuti još jednu staru mudrost: "Pogledaj na ptice nebeske i u polju na zveri zemaljske, oni ne misle o tome šta će jesti ili piti, jer zna Bog koji ih je stvorio da im je sve to potrebno. Tako i ti, nemoj misliti o tome šta ćeš jesti, piti ili odenuti, niti gde ćeš zanoćiti, jer zna Bog tvoj da ti je to sve potrebno. Blažen je čovek koji o Zakonu Bogova razmišlja i dan i noć." Neću se upustati ni u religijsku niti u magijsku pozadinu tumačenja ovih reči, jer svako razuman će poruku jasno shvatiti.

Ne mogu ti reći uradi ovo ili ono. I ko god ti tako govori, ne može se prijateljem nazvati. Zato dobro pogledaj na sebe, mesto na kojem stojiš i na svet kojim si okružen. Pogledaj u svoje ogledalo duše i otkrićeš Put.

 

25.10.2011

Jovanka Breloer - Nisam baš sigurna da treba da te pitam, ali imam par pitanja na koje bih voljela da mi odgovoris, ako hoćeš, možeš ili ako te ne dave ljudi kao ja. Pitanje je lične prirode, nešto tto se meni dešava već 2 mjeseca. Muž me vara sa jednom ženom, i doveo ju je jedne prilike meni u kuću, htjeli su kafu da popiju tu kod nas u kući samnom. Elem, bilo je tu svašta i kada je pošao on lično mi je rekao da mu je jedna naša prijateljica koja gleda u karte rekla, da ja kod sebe imam nešto od nekog mrtvaca. Kasnije par, dana uporno je tvrdio da on to uopšte nije meni rekao. I dalje je u nekoj vezi sa tom ženom, ali ne mogu da proniknem zašto i kako kad nije ni njegov tip. Mislim da nam se nešto desava. Imamo sina od 6 god. a muž je Nijemac. Toliko, mislim da sam te udavila, ako ništa hvala ti opet, mnogo si naučen. Čitala sam o tebi na tvom sajtu. Pozdravljam te...

Kad se pojave problemi, naročito u međusobnim odnosima bračnih partnera ili ljubavnika, svejedno, najčešće se poseže za spoljašnjim uzročnikom, magijskim činima i slično. Naravno, dešavaju se takve stvari, no to je zaista retka pojava. Ovu sklonost ljudi ka umišljenosti da im je neko "bacio magiju" je ono što razni prevaranti i špekulanti najviše koriste.

Ne mislim da je ovde u pitanju nekakva magija, već izgleda kao sasvim, u današnje vreme, uobičajena pojava. Neko nekog u braku vara, najčešće muškarac vara ženu. Problem je psihološke prirode, i zato muškarci posežu za traženjem "ventila", naročito kada dođu deca i posle par godina lepog braka. Zaista su retki idilični brakovi. Jednostavno, stvari i dešavanja, naroćito ponašanje, treba jasno sagledati. Sagledati sopstvene želje, potrebe i afinitete i, naravno, treba sagledati i poziciju deteta, pa tek onda tražiti rešenja. Čest je uzročnik bračna monotonija, a još više opšta monotonija života i posla kojim se ljudi bave. Tu se u unutrašnjem frustrirajućem stanju svesti i javlja težnja za pronalaženjem načina za razbijanje monotonije ili opterećenja poslom. To je najćešće pojava ljubavnice.

Ja lično ne radim nikakve usluge u smislu magijske prakse, niti bilo šta drugo, no uvek mogu nekoliko reči uputiti s pozicija sopstvenog znanja i iskustava sa mnogim ljudima. Dakle, prvenstveno moraš sagledati sopstveni interes i sopstvene pozicije u celoj "priči", bez obzira na to kakve su i koliko jake tvoje emocije prema mužu. Jednostavno moraš iskristalisati samu sebe i stati na čvrste pozicije po svim pitanjima. Naravno bez zanemarivanja i interesa i pozicije deteta koje imate. Za brak mnogi kažu da je to zajednica u kojoj obe strane treba da se odreknu dela sebe u korist druge strane i kasnije u korist potomaka. No ja ne mislim tako. Ta težnja ka odricanjima vodi direktno u lične frustracije i kasnije u niz drugih problema zajedničkog života. Ja zajednicu dvoje ljudi gledam kao zajednicu dve zrele individue koje treba da pomognu jedna drugoj u procesu potpunog samoostvarenja obe strane. I samo takva zajednica može opstati. I samo u takvoj zajednici i deca mogu izrasti u zrele i sposobne ličnosti. No, na žalost, to je samo moje viđenje i 99% zajednica ne funkcioniše tako.

Razmisli o svemu tome još jednom i pokušaj da što jasnije percipiraš sve što se dešava. Naravno, poželjan je i vaš međusobni razgovor, ukoliko ste oboje spremni na iskrenu i otvorenu priču...

 

23.10.2011

Nikola Meštrović - Zdravo! Daj mi malo više ispričaj o 23.10. ako imaš malo vremena, bio bih ti jako zahvalan. Danas mi je rođendan pa me zanima taj datum. I je li mi možeš nešto reći o ljudima rođenim na taj datum? Da li radiš horoskope i koliko to naplaćuješ? Zanima me ljubav, posao i međuljudski odnosi. Poslednjih par godina su mi izrazito turbulentne pa me zato zanima. Ako i ne, sve jedno, hvala unaprijed. Moje turbulencije se nastavljaju i ne vidim im kraja, zato pitam.

Pozdrav. Verovatno te zanima, koliko vidim nešto više o ovoj svetkovini Akrabu. Radi se o staroj svetkovini sumerske tradicije koja proslavlja poluljudsko polubožansko biće čoveka škorpiju kojeg je stvorila drevna Tijamat da bi se oduprla napadu mladih Bogova i Boga Baala. Marduk je u ovom sukobu sa Drevnim Bogovima odneo pobedu, a Čovek Škorpija je zatvoren i zazidan u jednoj od nama nepoznatih pećina planine Mašu. Inače se kao dan svetkovine uzima ulazak Sunca u sazvežđe Škorpije ili Akrabu kako se na sumerskom nazva. Ovi opisi su detaljniji u knjizi o stvaranju sveta, Enuma Eliš, a postoji i manji opis sa sigilom i u prvom delu Nekronomikona.

Govoriti nešto o čoveku po osnovu datuma rođenja bi bilo previše uopšteno. Za tako što je ipak potreban natalni horoskop. No, odavno sam se prestao baviti tom vrstom astrologije, osim što po nekad pogledam nekome lični horoskop. Ne radim to više ni profesionalno, niti u smislu bilo kakvih usluga.

 

16.10.2011

Jovana Wještica Savić - Pošto vi imate iskustva velikog, pa me zanima stvar oko magiskih dnevnika, koje su najbitnije stvari, da li postoje neka posebna pravila za njih, broj listova, boja, pravljenje ili tako nešto, pisanje... Da i još nešto, čitala sam za magisko ime i sigil pa jel' mi jednostavno napišemo ime u knjigu i sigil ili ritualno da to obavimo? I možete mi pomoć oko odabira imena? Postoji li neka tehnika ili nešto, neko urođeno ime koje odgovara, i da li možemo koristiti imena naprimjer Morgana Hekata, itd. I u čemu astrološki zavisi da li će biti krive ili prave linije kod simbola ličnoga? Pretraživala sam sve nigdje ne mogu nać. Vi ste rekli da ostaje to na nama, ali ne znam odakle astrološki da saznam. Da li će biti krive ili prave linije? Da li ima neka knjiga gdje to mogu saznat?

Nema posebnog pravila oko izgleda, broja strana i slično, no ima nekih pravila, naročito oko načina pisanja, čuvanja i upotrebe Magijskog Dnevnika. To je sve objašnjeno predavanju Magijski Dnevnik.

Lično magijsko ime mora biti potpuno lično i ne sme pripradati nijednom drugom čoveku ili entitetu ili biću niti nekom predmetu. O tome sam detaljno govorio u predavanju Nomina Sunt Numina, sa svim detaljnim objašnjenjima i uputstvima. Što se tiće ovog dela koji se odnosi na krive i prave linije, za to je potrebno imati i astroloških predznanja. Knjiga o tome je mnogo. Ali, recimo, puno oštrih ivica i uglova predstavlja vatru, blago zaobljene linije su vazduh, puno krivudave su voda, a zemlja je uglavnom kombinacija sve tri.

 

13.10.2011

Milena U Zemlji Čudesa - Ma ništa, nisu to samo lijepe riječi, to je kad na daljinu osjetiš nečiju energiju i znaš da s nekim možeš super da pričaš i razumiješ bez nekih natezanja ili nerazumijevanja. Dosta tvojih tekstova sam pročitala i slažem se s puno tvojih gledišta o svem i svačem i mogu ti reći da imam neka, ne ista, naravno, ali u neku ruku slična životna iskustva koja su me jako takla, i bilo bi lijepo da si mi naprimjer susjed, haha, jel, al' jbga. Uvijek je lakše pričati s nekim oči u oči, ali lijepo je znati da nisi sam. Laku noć.

 

12.10.2011

Milena U Zemlji Čudesa - Ej ćao. Mogu ti reći da milijun godina nisam pisala nikome, niti sam imala potrebe pisat ikome jer nisam imala osjećaj da bi me iko bio u stanju razumjeti. Možda to nisi ni ti, neznam al' bez obzira drago mi je, kad gledam tvoj zid, i tvoju stranicu podsjeća me na mene, i neka moja viđenja mada ih ja ne definiram. I vidim da ima ljudi koji to i dalje rade iz pravih razloga, i podsjećaju me na ono što ja zapravo jesam, a što nisam tj. što drugi misle da jesam, al nedam se, unatoč svim nedaćama. I drago mi je što si tu mada te ni ne znam ni nečujem al' opet, nisam sama. Uljepšavaš mi dane. Eto, pozdrav veliki!

Hvala na lepim i iskrenim rečima. Šta drugo reći - ima nas koji životu i stvarima koje radimo i promišljamo, pristupamo ozbiljno i iz najćistijih pobuda. Veliki pozdrav i tebi!

 

 

11.10.2011

Jovana Wještica Savić - Da li se gubi moć maga, magavana, vještice itd., ako se priča i hvali. Zašto je to tako?

To se zove razlivanje moći ili modernije rečeno deeterizacija, a razlog tome je oduzimanje moći od strane duhovnih bića jer ona ne žele da se o njima previše govori. Tako da kad neko priča o onome što radi opisujući to do detalja, neposvećenim ljudima, može u potpunosti izgubiti svaku stečenu moć. Sve stvari magijskog dela, kakvo god bilo, su individualna stvar između maga i entiteta sa kojima radi i tu nema mesta drugim, naročito ne neposvećenim ljudima. Može se o tome razgovarati sa drugim posvečenicima, ali i tada samo o osnovnim pitanjima, ni tada se ne ulazi u sve detalje. Uvek mora da ostane ona lična i skrivena osobena povezanost sa Onostranim. Čak ni učitelji ne otkrivaju svoje tajne, već samo učenicima pokazuju put za otkrivanje tajni.

 

11.10.2011

Jovana Wještica Savić - Jes' da se ne poznajemo tako dobro, ali da li je ovo istina:

“Ovo je pet stanja usamljene ptice:
Prvo, da ona leti ka najvišoj tački,
drugo, da ne pati za društvom, čak ni za onim od iste vrste,
treće, da svoj kljun ka nebesima pruža;
četvrto, da nema određenu boju;
peto, da peva veoma umilno.”

Znate već šta oću reć.

Apsolutna istina, i odnosi se na individualni magijski put i razvoj.
 

 

 

11.10.2011

Jovana Wještica Savić - Tražila sam informacije kako treba da se nacrta sigil i gdje za prizivanje starješna, pa postoji li posebna metoda? Želim Lagirosa prizvati, pa me interesuje da li mora odrđjen datum kao što ste napisali ili nebitno. I, da li se može komunicirati sa njima preko table ouij i šta sve treba od ritualnih pomagala? inače ja to sve radim kod rituala, a zanima me da li ću ja da izmislim te bajalice i napjeve ili ima negdje tačno konkretno šta se treba govoriti? I gdje mogu doć do tog zaziva, da li postoji neka knjiga ili već šta? I još jedno pitanje. Kada nudimo žrtvu Bogovima šta je najbolje ponudit, tu se dosta razmisljam?

Prvo, ne znam koliko iskustva imaš iza sebe, no s obzirom na dosadašnju konverzaciju, reklo bi se da si na počecima rada i učenja. Stoga ti i ne preporučujem da se baviš prizivanjiima, jer da bi ona bila uspešna postoji niz tehnika, veština i sposobnosti koje najpre treba steći i razviti. Inače, prizivanje može biti vršeno na dva načina, religijskim obredom i magijskim obredom prizivanja. Prvi može praktikovati svako i uz osnovne informacije, dok drugi magijski rituali zahtevaju inicijaciju i ovladavanje astralnom i eteričnom ravni. Naravno da se ovladavanje elementima takođe podrazumeva. Datum je uslovno nebitan osim kod prvog priziva nekog entiteta. Ouija tabla se ne koristi u ove svrhe, jer ove Starešine su iznad običnih Duhova oblasti zemaljske ravni, a mogu se prizvati uobičajenim ritualima zazivanja u magijskom Krugu i obavezno sa magijskim Trouglom na severnoj strani. Ovaj ritual je prilično velik i sadrži niz magijskih radnji, pokreta i bajalica koje se napevaju. Osim kruga i trougla u kojima se radi, podrazumeva se i oltar sa svim magijskim sredstvima koja se koriste u radnjama zazivanja, magijski štap, tamljan, sveće, table ili pečati Stražarskih Kula. Obično se to radi u skladu sa paradigmom, sistemom koji se praktikuje i sledi. U zavisnosti od samog rituala koji se vrši, projekcija može biti na astralnoj ili eteričnoj ravni, a ako se priziv vrši po veoma komplikovanom sumerskom sistemu zazivanja prizvani entitet se može manifestovati i na fizičkom nivou zemaljske ravni. Što se tiče prinošenja žrtvi, to spada u niže forme prizivanja na nivou religijske svesti i za to prvo treba poznavati Božanstvo i Njegove osobine, zatim znati sve korespondencije koje se na Božanstvo odnose, pa tek na kraju dolazi lično promišljanje i intuitivni, kontemplativno meditativni uvid. Kompletni opisi rituala i bajalica ne postoje kao opisi u knjigama, osim možda u ličnim magijskim dnevnicima. Ova vrsta znanja se nasleđuje od učitelja i ovom linijom učeničkog nasleđa se prenosi.

 

02.10.2011

Brankica Teofilović - Ćao, bila sam na tvom sajtu, jako je lep. Mislila sam da će ti se možda dopasti grupa "Knjiga senki" pa sam te dodala. Ako ti se ne dopada uvek možes da se ilaniš. Pozdravčić.

Pozdrav, i hvala na komentaru za sajt. I, hvala na pozivu u grupu, takođe.

 

 

 

30.09.2011

Maja G. - Pozdrav. Da li bi mi mogao pomoći? Imam velikih problema i više ne znam kome da se obratim. U velikom sam očaju jer niko neće ili ne može da mi pomogne. Zaista te molim da mi izađeš u susret. Hvala veliko unapred!

Žao mi je ali ne vršim nikakve magijske usluge.

 

 

 

28.09.2011

Miran - Gde bih mogao da učim drevna znanja?

 

24.09.2011

Dijana Božić - Nikada ranije nisam vjerovala u paranormalno, ali sam nedavno imala iskustvo koje me je natjeralo da počnem vjerovati. Rekli su mi da na sebi imam crnu magiju i što je najgore ja je i osjećam. Na žalost nikako ne mogu da nađem nekoga ko mi to može skinuti. Imas li neki savjet za mene? Pozdrav.

Kao što sam i rekao, lično ne vršim bilo kakve magijske usluge. U tom smislu ne dajem ni preporuke za kontaktiranje s osobama koje vrše takvu praksu.

 

 

23.09.2011

Dijana Božić - Ćao možeš li mi reći čime se baviš, magija?

Magijom bi se moglo nazvati ono čime se bavim. Nakon mnogo godina izučavanja i raznih "praksi", ono što sada radim, i niz godina unazad, je drevna Sumerska magija. Da, i još, iza sebe imam osim magijske prakse i 25 godina astrologije, od kojih je 15 godina bilo profesionalnog rada. Inače ne vršim bilo kakve usluge na ovom planu (i magija i astrologija), osim povremenih predavanja koja održavam. Mada, zbog sve većeg zahteva i interesenata, verovatno ću ponovo pokrenuti i školu okultne astrologije koju sam vodio u jednom preriodu 90-tih. Ukratko bi to bilo uošteno o mom radu. Naravno, dosta pišem i prevodim, naročito sa starih jezika. A među svetovnim aktivnostima ranijih godina bile su studije Psihologije i Bogoslovskog fakulteta, kao i višegodišnji novinarski rad u nizu redakcija.

 

19.09.2011

Sabaton D. - Imam 16 god. i zanimam se za demonologiju i crnu magiju. Tražim Lemegeton (Goeciju) ali je nemogu naći. Nabasao sam na tvoj blog pa me zanima da li možda imaš link ili bilo kakav savjet da ju uspijem naći.

Imaš je na mom sajtu na strani Biblioteka. Link je:

Aleister Crowley - Goetia.pdf

 

 

13.09.2011

Marina Kratzl - Tražeći nešto o konkavnim ogledalima naletila sam na tvoju stranicu, pa eto ovim putem da ti se zahvalim što širiš znanje i što ti je stranica zaista odlična, pa nastavi i dalje tako. Puno pozdrava trenutno iz Njemačke.

 

12.09.2011

Inga Zulum - Moja želja je pomalo čudna možda. Nekako bi da sve se promjeni da dobijem šansu za novi početak. Da se maknem od svega trenutno što me okružuje, da naprosto nestanem, a negdje drugo postanem u nekom sasvim drugom obliku, sa sasvim drugim darovanim životom. Pročitah da to može, nekako ukratko bi bilo to što želim. Ako tražim od magije spektakularne rezultate, magija je takva, pročitah. Je li zaista moguće da neko sve naše želje pretvori u stvarnost, u sebi duboko osjećam da jeste, i neki osjećaj mi govori da ću dobiti šta želim, taj mir koji osjećam me ponekad nervira, jer se neostvaruje, a u meni to šesto čulo kazuje da će biti. Vrijeme curi, a ja svaki dan imam manje vremena, da dobijem šta želim i idem kamo želim. Moja želja je jasno definirana i kao takva milijun puta poslana Univerzumu, al' univerzum me izgleda ne voli. Može li mi iko pomoći, kome da se obratim? Je li drsko da pitam tebe za pomoć? Ako jeste, ne ljuti se, već zanemari. Zaista želim to svim srcem i dušom.

 

12.09.2011

Inga Zulum - Hvala ti za tvoj odgovor. Većina sa podsmjehom priča o ovoj temi, a u biti potajno želi ispunjenje nekih želja. Je li moguće da takvo nešto uradi osoba za mene koja je mag, jer o magiji znam malo i osim što iskreno i iz duše i srca želim da se moja želja ostvari i ponavljam molbu svaki dan beskonačno mnogo puta, neznam dalje od toga. Spremna sam se odreći svega na svjetu, za pomoć s druge strane, da vrijedno je. Pročitala sam na tvojoj stranici da je i misao i izgovorena želja jaka energija koja vodi ka ostvarenju. Ja toliko mislim o tome i svaki dan ponavljam, ali rezultata nema. Možes li me nekako posavjetovati, što da učinim? Znam da imaš vjerovatno ovakvih pitanja more i da ti je dosadilo više i odgovarati, al meni je zaista potrebna pomoć one strane, valjda imam i ja pravo na jedno čudo u životu, a čudo to je to što trebam. Ponekad mi se događa da u svakodnevnom životu, a moju želju nepozna dakle niko od prijatelja, to je želja koja je u meni i nikom znana. Događa se često da kroz svakodnevni život, posao, druženje i slično kroz razgovor ili bilo što drugo pojave se znaci o mojoj želji. Kao da me svaki momenat podsjeća nešto fizički na tu želju, dal je to nečija izgovorena riječ, dal je to natpis neki slučajno viđen (ne vjerujem u slučajnost). Puno stvari oko mene asocira me konstantno na to što želim, kao mali nekakvi signali. Ponekad se pitam jel ludim pa mi mozak šalje poruke kakve zelim? Znam da je svakom od nas njegova potreba najvažnija, možda sve ovo napisano je pomalo i smješno, al ja znam da onostrani svjet postoji, da su nam tako blizu, osjetim to. Što da učinim da ih zamolim da i meni pomognu, jer stvarno trebam pomoć. Čitala sam da ljudi ponekad idu kod magova, ili mag uradi to za njih, mogu li i ja tako? Hvala za vrijeme.

 

11.09.2011

Inga Zulum - Da li je i na koji način moguće sklopiti pakt ili ugovor sa Sotonom, za ispunjenje ovozemaljskih želja u zamjenu za dušu, ili je to samo mit? Rado bi da si olakšam život ukoliko je zaista moguće. Pozdrav.

Da bi se u tome uspelo prvo treba ostvariti kontakt ne samo sa Satanom, već sa bilo kojim entitetom. Naravno da nije mit, no ne radi se tu o zameni ovozemaljskih želja za dušu. U pitanju je daleko viša magija u čije tajne treba proniknuti. A život se može i na druge načine olakšati a ne "prodajom duše". Posvećenje kroz neki od magijskih sistema već na samom početku može iz korena promeniti život. Pitanje je samo ima li čovek snage da menja sebe, ima li smelosti i usuda da se posveti jednom sasvim drugačijem pogledu na svet. To je proces koji traje. Ništa se ne može preko noći ni dobiti ni steći. Čak se ni duša ne može preko noći dati ili izgubiti. I naravno, nije poenta u davanju duše, već u sticanju moći duše i ovladavanju celokupnim poretkom stvari kroz otkrivanje prirode stvarnosti.

 

09.09.2011

Vladimir Ilić - Hvala na odgovoru, poslao sam zahtev za forum Crni Plamen. Što se tiče mene samog, zanima me pošto sam početnik ono osnovno: magija, njeno praktikovanje, zaštite i pravljenje zaštita, literatura mi je takođe važna, odnosno gde se može naći prava literatura, a ne neke kvazi knjige o magiji i sličnome, kao i osnovni pribor za rad. I naravno želja mi je da sa nekim porazgovaram o tim stvarima kao i da dobijem osnovna objašnjenja i razlike ispravnog od pogrešnog. Pozdrav.

Do kraja godine bi trebalo da se pojavi i moja prva knjiga magijske spoznaje "Ogledalo Duše". Namenjena je početnicima i sadržaće većinu odgovara na pitanja koja si postavio i mnogo više od toga, a sve po sistemu korak po korak sa detaljnim objašnjenjima i uputstvima. Knjiga će biti besplatna i slobodna za preuzimanje u elektronskom formatu.

 

09.09.2011

Vladimir Ilić - Kada odem na sajt deluje mi da mnogo lutam i ne snalazim se bas najbolje. Potreban mi je neko ko će mi biti više kao učitelj odnosno neko ko će mi objasniti neke stvari, objasniti neke radnje i uputiti me na pravi put ka mom cilju i ostvarenju. E sada mene zanima ako ti to ne radiš, da li znaš nekog ili nešto, tipa organizacija, neka grupa koja se time detaljnije bavi da mi preporučiš kako bih mogao da svoje interese pretočim u znanje i praksu.

Prvo ne znam kakva su tvoja interesovanja, stremljenja, ambicije, potrebe i slično. Stoga i ne znam da li bih lično u tome mogao da ti pomognem na bilo koji način. Inače ne smatram sebe još uvek dovoljno zrelim da bih nekome bio učitelj, mada neki misle suprotno. Organizacija i raznih grupa ima mnogo, no kako sam ja tipični individualista u sferi spoznaje, ne bih ti takav rad preporučio, mislim na pripadanje bilo kakvoj grupi, pokretu i slično. Ljudi pojedinaca ima koji rade i mnoge od njih znam.

Za početak bih ti preporučio da se priključiš forumu Crni Plamen na kojem ima dosta ljudi i koji praktikuju različite sisteme, tako da tamo možeš naći mnogo odgovora. Pri ovom forumu ima i radna grupa za osnove magije i početničku praksu koju inače ja vodim i organizujemo skupove na kojima se drže predavanja uživo, a i na chat kanalu na kome se održavaju povremeno online predavanja i za one koji zbog udaljenosti ne mogu prisustvovati predavanjima uživo.

 

08.09.2011

Tin Mihael Magus Aster - Izronio sam iz večnosti 11. decembra 1984. u 18:05 CET u Osijeku, Hrvatska. Moje ime nosi vibracije broja 25, tako da koliko god bežao od okultnih tajni one su mene pronalazile. U Hrvatskoj je besneo rat, nije bilo katoličkih popova-porobljivača uma, a ja nisam previše tražio put u jednako zatucano pravoslavlje - tako da je moj um ostao otvoren i slobodan od vanjskih okova u detinjstvu. Kao klinac video sam patuljka(gnoma) na kućnom pragu, osećao da ima nešto oko mene. Sile prirode dotaknule su me, osećao sam se drukčijim i ne retko pomišljao sam da sam izabran za nešto. Tek kasnije otkrio sam astrologiju, moć brojeva, visak. Uvek sam znao da znanje nije da se deli svima, a ja sam ga dobio jer sam ga tražio: nemam blage veze što je pravo znanje, budale ništa ne shvataju, a mudraci shvaćaju da ne znaju. U tome je mudrost. ne u puno reči. Mudrost je jednostavna i zato teško može da se provari.
U vezi mog horoskopa, mnogo toga sam naslutio, mnogo je nejasno. Zašto sam uvek sam i bez pratiteljke(bez devojke)? Zašto sam bez dovoljno onog što budale zovu novcem? Ne pitam te kako, nego zašto, to je bitna razlika. Hteo sam da studiram i nešto mi je stalo na put i sad sam kao žaba u bari: ni korak napred, ni korak natrag. Zapeo sam, osećam se zarobljen, možda ti možeš naći razlog koji u mojoj natalnoj karti meni stalno promiče. Ako me nađeš dostojnim svoje pomoći hvala ti unapred.

 

31.08.2011

Vladimir Ilić - Pozdrav Alexandre, iskren da budem, video sam tvoj rad na jednom sajtu, a kada sam te dodao za prijatelja video sam još toga. Zanima me to što radiš, pa bi voleo nešto više da znam odnosno da se malo bolje upoznam sa time.

Ceo sajt www.alexanthorn.com je prezentacija mog rada, tako da možeš pregledom sajta videti mnogo toga. Naravno osim autorskih strana, knjiga i autorskih prevoda ima i prilično arhiviranih tekstova iz raznih oblasti. Naravno ako imaš kakvih pitanja ili šta god, tu sam...

 

29.08.2011

Miloš Stojanović - Ovo o čemu ti pišeš je zlo!!! Naša vera pravoslavna je jedina ISTINA! Ovakve stranice treba zakonski zabraniti jer truju narod satanizmom. Ti si satanin sledbenik ko i svi drugi koji Crkvu napadaju i govore protiv Crkve, a izvan Crkve nema spasenja. To treba svi da znaju. Trebao bi ovo da ugasiš i odeš u neki manastir da se moliš Bogu da ti oprosti grehe i da se vratiš na pravi put!

 

28.08.2011

Jasna Simitović - Mi smo pričali jednom davno ako se sjećaš. Ma nebitno i da se ne sjećaš, nego sam vidjela da se baviš i astrologijom, pa eto nekad kad budeš raspoložen, da vidim šta ćeš mi reći, evo mi natalne na slici. Kad te bude volja, ne volim da peglam ljude. To kad budeš raspoložen, i ja se bavim astrologijom, pa znam da nije uvijek vrijeme za to.

 

28.08.2011

Tomislav Slunjski - Jeste li zainteresirani za suradnju sa forumom?

Zahvaljujem se na ponudi no, već sarađujem s jednim forumom, čiji link se nalazi na mom sajtu, no ni na tom forumu nisam previše aktivan u poslednje vreme, jer mi rad na mom sajtu oduzima prilično vremena. Upravo završavam i pripreme za redovno publikovanje elektronskog časopisa, tako da ću još manje vremena imati za ostale aktivnosti.

 

24.08.2011

Reakcije na objavu O skoroj propasti sveta

Preneto sa facebook grupe Nehar

Dusan Isailovic - Za one koji čuju, samo još jedna potvrda pretpostavki...

Nemam nameru da ikoga plašim mojim kontemplacijama iz Onostranog... ali stvari tako stoje. Zaista ne verujem da bi čovečanstvo današnjeg doba moglo da se naglo trgne i duhovno probudi čime bi se ovakva predviđanja istopila i raspršila. To se još nije u istoriji poznatoj dogodilo. Zato "pazite na vreme" i osluškujte svet oko sebe...

Pali Andjeo - Zar nije rec samo o odvajanju astrala?

Vladimir Wlad Bjelanovic - Slažem se........ :P Mada očigledno je kuda ide svet..... :P

Dusan Isailovic - ŽIVI bili, pa videli... :P

Vladimir Wlad Bjelanovic - Hahaha... da... mada samo će se mala ostrva spasti u tom okeanu koji guta svet... a ta mala ostrva... možemo biti mi... :D

Pali Andjeo - Lepo je biti optimista, ali ne verujem da smo to zaslužili!

Dusan Isailovic - Čovecanstvo u globalu nije, ali pojedinci svakako jesu i siguran sam da te stvari neće tek tako biti zanemarene.

Vladimir Wlad Bjelanovic - Slažem se sa Dušanom :D

Pali Andjeo - Ok. moram i ja da se složim, ali tih pojedinaca je jako malo! Jer svetom vlada zavist, laži i prevare, i danas je ljudima draže tuđe zlo nego njihovo tri puta dobro! Opet kažem svaka čast pojedincima! :)

Dusan Isailovic - Sve je to tačno. Međutim, iako uopšte ne nameravam da branim čovečanstvo, mora se uzeti u obzir da su mnoge stvari koje nas danas snalaze i kulminiraju posledica toga što se cela ljudska rasa još davno prosto našla u nebranom grožđu. Tačno je da smo na nebrojano stvari i sami loše uticali, samo "potpomažući kataklizmu", ali neko put do zvezda prelazi kroz retku šumu trnja, polazeći sa zemlje, a nekome je, pak, jedina mogućnost data da se na isti taj put otisne do guše ukopan u živo blato, nakon koga ga čekaju najgušći i najveći, najoštriji trnovi...

Pali Andjeo - Hmm?! Ni jedno blato, ni jedno trnje ne tera čoveka da bude zloban i pakostan! Nekada je bilo da komšiji crkne krava, a danas je nek crkne i moja da komšija nema gde da kupi mleko! Opet da ponovim kao papagaj da ima pojedinaca, ali jako, jako malo. Možda ovo govorim iz razočarenja i društva koje me okružuje, ali zar nije tako svuda?

Dusan Isailovic - Ma daaaj... Godinama nas uče da se molimo i klanjamo lažnim svecima, priklanjamo nepostojećim religijama koje ograničavaju narod neistinama i lažnim nadama, a koje su zavadile čitavu svetsku populaciju. Čitamo i učimo o lažnim istorijama koje pišu lažni pobednici, u školama i na fakultetima ("bez kojih, naravno, nisi ništa", kako su nas ubedili...) uče nas lažnim moralima, nepotpunim i bespotrebnim naukama koje su navodno sve objasnile, unificirajući svačije razmišljanje, postiskujući svakoga ko misli svojom glavom i potpuno zatvarajuću čovekovu desnu hemisferu i kreativnu svest, namerno ga otupljujući za svaki duhovni razvoj ili kreativnu misao. Plaše nas terorizmom, biološkim ratovima, laboratorijski proizvedenim bolestima, truju nas utopijskim globalističkim pričama, dok nas potajno porobljavaju, stavljaju ekonomske, finansijske amove, proizvode ekonomske krize, teraju prosečnog čoveka da čitav život grca u dugovima, a kada se konačno udavi, ako je ikako moguće, dugove će naslediti njegovo potomstvo... Čovečanstvo je već odavno podvrgnuto modernom ropstvu koje je obavijeno snažnom iluzijom bezizlaza što samo tera čoveka da se sagne još više i nastavi da puzi na kolenima: zatvorili su čoveka u kutiju (rodiš se, svoje mentalno, duhovno i fizički najsnažnije doba života, mladost, primoran si da provedeš u školama učeći gluposti koje su unapred pripremljene za tebe i baveći se samo stvarima koje su ti dozvoljene, a dijapazon nije baš širok... Čak i da u uvom periodu, kako bi i trebalo da bude, spoznaš neku drugačiju stazu za koju osetiš da je prava i da traba da je slediš, teško da ćeš to postići pod silnim pritiskom modernog preordiniranog robovlasničkog poretka... Jer robovlasnici ne žele izuzetke... ne žele one koji su drugačiji, koji se ističu, koji bi mogli da postanu pretnja njihovom poretku i njima samima... Nismo svesni kakvu bismo moć posedovali tako ujedinjeni u toj ideji, na svakom mogućem planu! Da privedem kraju... kada uspeju da unište tvoj poletni period, onda te narednih 40ak godina lagano uništavaju radnim odnosom (jer, zaboga, moraš konstantno da rmbaš za nekoga da bi mogao da platiš krov nad glavom, nešto malo hrane koju proizvode tako da te što pre otruje i uništi, nehumane poreze na to što postojiš, piješ vodu i dišeš vazduh, i naravno da platiš sistemu ostatak novca da što bolje tvoja pokolenja pretvori u iste takve robove, kao što su i tvoji roditelji platili da tebe porobe... Kada su isisali i iskoristili od tebe sve što su mogli, ostavljaju te bez volje u bolesti, starosti, sa minimalnim primanjem, tek toliko da obrnu i to malo tvog kapitala koji ti navodno poklanjaju, dok ti prehranjujući se otrovnim "lekovima" i emulgator hranom lagano toneš u sopstvenu smrt... i perpetuum mobile se samo nastavlja... do potpunog buđenja ili što je mnogo verovatnije, nažalost, do potpunog uništenja... Mogao bih još satima o ovome...! I sad, reci ti meni, Pali Anđele, kako jedan običan čovek bačen u ovo uzburkano more postojanja, potpuno sluđen od dana kada su mu rekli (kada su ga slagali) da je bez cilja bačen ovde i da će isto tako bez cilja u prah i ništavilo nestati za 50-70 godina, kako jedan takav čovek uopšte da pronađe svoj pravi put, a kamo li da nauči kako da ga osluškuje, čuje, sledi i dođe do cilja...

Pali Andjeo - Sve što si napisao je tačno, ali umesto ljudi da se bave mržnjom prema drugima, za ime božije pa neka se bave ljubavlju prema sebi! Ni jedan, ali baš ni jedan pojedinac ne može da promeni svet, ali i te kako može da promeni sebe! Pa ti sam zaključi. Čisto iz mog primera: imam 3 ćerke, dve se školuju, a ja sam nezaposlena, tako da teret našeg sistema (koji smo mi izabrali) osetim na svojim leđima i to jako dobro, ali da li je to razlog da mrzim komšiju, da mu zavidim što on ima a ja nemam? Nije, i nikada neće biti! Zato i ovo malo slobodnog vremena želim da posvetim svom biću, jer čovek kad ne voli sebe ne može voleti nikog drugog! A i znaš kako se kaže: "od male počinje velika", tako i mi treba istinski da zavolimo sebe, ljude oko sebe, prirodu itd. i video bi kako se svet menja! Umesto ratova, svađa i uvreda bolje da razmenjujemo ljubav, podršku, prijateljstvo, razumevanje! Kad bi se to desilo svet bi postao pun harmonije, dobar za sve, a to i jeste cilj svega ovoga!

 

19.08.2011

Pali Andjeo - Pozdrav Alex! Imam par pitanja za tebe, a to je: Da li su i vampiri nekronomi? I, da li znas šta je to O.T.O.? jer sam u mojoj potrazi često naletala na tu reč, a ne znam šta je to! Hvala unapred na odgovorima!

 

18.08.2011

Reakcije na objavu Opsada gluposti

Preneto sa facebook grupe Nehar

Dusan Isailovic - Sve što treba je rečeno, ali nažalost, verovatno će ponovo protiv svoje volje ostati skriveno od očiju onih kojima je namenjeno...

Pali Andjeo - Prvo da vas pozdravim i da vas pitam kao potpuni laik šta je to Nehar? Pozić

Crna Svetlost je imala oblik kad je i Haos izrodio samoga sebe. Hastur je odleteo na Vrhove i Nebo se otvorilo. Spustio je Sečivo koje je preseklo otvoreni Prostor na dvoje. Onda se iz Tame razbuktala Vatra. Bio je Početak, nikada Kraj. Zatim je Svetlo razdelilo samo sebe. Eoni su porodili Kralja koji će da bude iznad svih Kraljeva Zemlje. To je bila Reč Bogova kad je Vreme bilo još mlado. Zatim je ludi Kralj Plamenom uništio Kuću. Još i sada je tamo nedodirljiva Kuća gde nijedan Bog nikome osim Kralju Čoveka ne dozvoljava prolaz. Strepite ljudi i Bogovi, Duhovi i Demoni, jer trenutak Kraljeva je blizu. Postoji vreme koje je porodilo samo sebe i Bezlični je izgovorio Reč i Svet je bio probuđen. To je Početak Stvaranja svake stvari čija je bol Smrt.

Ovo je bio opis iz Nekronomikona... a sama reč neh.ar znači crna svetlost. Naziv grupe je simbolično odabran kao odrednica onima koji tragaju za Svetlošću u Tami na sopstvenoj Stazi Spoznaje koja je uvek osvetljena baš ovom Svetlošću. Kada čovek kroz život ide prateći samo fizičku svetlost, on vidi samo ono što ta svetlost osvetli, i kad u nju gleda zaslepljen ostaje, jer drugo ništa ne vidi. Nehar nije kao fizička svetlost, on osvetljava sve, a ne zaslepljuje. Vođen Neharom čovek vidi i ono što gleda i ono što iza toga stoji. Sve što je nevidlivo postaje vidljivo i sve što je skriveno, kroz Nehar se da otkriti...

Vladimir Wlad Bjelanovic - Potpuna istina :D

Pali Andjeo - Ti kraljevi koji dolaze, da li su to jahači apokalipse ili sam ja nešto pomešala!? I htedoh pitati pošto sam u nekoj potrazi (što se da videti u mom profilu) da li ću kroz Nehar videti, to što sada ne vidim! I kako da učim?

Vladimir Wlad Bjelanovic - :))))))))

Pali Andjeo - Wlad, jel' mi to umireš od smeha?! Hmmmm :(

Nikakve veze s jahačima apkalipse niti drugim elementima hrišćanskog učenja nema u sumerskoj tradiciji. Opaziti najpre Nehar, a potom opžati svet oko sebe kroz Nehar je veoma dugačak put, za koji je potrebno mnogo rada na sebi, mnogo učenja, ali pre svega predhodno je potrebno potpuno samoodređenje i samoposvećenje Sopstva... A za razumevanje... preporučujem prvo pročitati neke od svetih knjiga i drugih tekstova, i to ne samo pročitati, već i kontemplativno shvatiti, razumeti....

Dusan Isailovic - Pretpostavljam da bi odgovor na tvoja pitanja trebalo da bude, da, kroz nehar možes videti to što sada ne vidis, kako kažeš. Heh, a i prilično sam siguran da ti se Wlad ne podsmeva, već je taj veliki smajli tu između ostalog zato što kada bi odgovor na tvoje poslednje pitanje bio svakome tek tako od jednom dat, mnogi bi već odavno stigli tamo gde su se zaputili, da se tako izrazim. Međutim, spoznaja je put, staza, veoma dugačka i ni malo laka. Verujem da "instant spoznaja" ne postoji, ali je i "nagrada" koja očekuje vrednog tragaoca za spoznajom, koji opaža, razumeva svet izvan sebe, unutar sebe i one iznad sebe, nezamislivo velika. :) Eto, nadam se da ne grešim.

Pali Andjeo - Samo sam se šalila sa Wladom! Znam da mi se ne podsmeva, jer sam ostvarila neku komunikaciju sa njim i jako ga cenim i poštujem! Ok, a što se tiče knjiga, od čega treba da počnem jer stvarno želim da učim i nemojte se ljutiti što ću vas maltretirati sa kojekakvim pitanjima jer me sve zanima! Veliki pozdrav za vas!

Dusan Isailovic - Niko se ne ljuti. Mislim da ćemo se svi uzajamno "maltretirati" i da zato, između ostalog, i postoji ova grupa. :) Imaš na Aleksandrovom sajtu svete knjige. Ja sam prvo pročitao Tota, i toplo ti preporučujem da kreneš odatle. Poseduje zaista neverovatne mudrosti, a i znanja. :)

Vladimir Wlad Bjelanovic - Malo ti se smejem Pali Andjele :D

Pali Andjeo - A neka, neka! Sam' se ti smej, a ja ću da plačem za to vreme! šmrc, šmrc :(

Nemanja Danilovic - Ma nemoj čitati Tota i "Smaragdne ploče" pošto nisu u celini, fali barem polovina tabli. Kreni sa Ove dve: "Kabbalah" i "Hereza" :)))))))))

Pali Andjeo - Ok. Da li se mogu nabaviti u gradskim knjižarama ili takve knjige imaju neko posebno mesto za prodaju? Mislim na prodavnice raznih magiskih pomagala?

Nemanja Danilovic - Jednostavno nađi na net-u :D

Pali Andjeo - Ok. :)

Vladimir Wlad Bjelanovic - kiss

Pali Andjeo - Jel to za mene kiss da se uobrazim?! :))))

Vladimir Wlad Bjelanovic - aha...samo za tebe :P

Pali Andjeo - Auuuu, e sad je gotovo postajem egoista! E, šta napravi? Vidiš li? hahaha :))))))))))

Nemanja Danilovic - Izlivi neznosti xaxaxaxaxaaa :DDDD :PPPP

Pali Andjeo - A šta ćeš, moramo malo! Shvatam to kao toplu dobrodošlicu i moralnu podrsku! Eh, šta sve izvukoh iz jednog poljupca! Aha!!! :)))) Da je bilo dva i knjigu bi napisala! :))))

 

17.08.2011

Dusan Isailović - Divno! Zaista divno! Upravo nešto što već dugo tražim i za čime osećam potrebu. Tema idućeg predavanja mi se zaista dopada i jedva čekam da počne i da prisustvujem. Hoćemo li preko sajta ili nekog od ostalih portala biti blagovremeno obavešteni o svim detaljima, satnicama, kalendaru, i svemu što još uz to ide? Baš ne bih voleo da propustim ovo!

Za svako od predavanja informacije i obaveštenja idu nedelju dana unapred, na sajtu, ovde na facebook-u, na forumu i kanalu CP.

 

 

17.08.2011

Dusan Isailović - Evo me ponovo. Imam jedno vrlo kratko pitanjce praktične prirode. Od kada posećujem tvoj sajt pitao sam se da li si ikada razmišljao o držanju radionica ili bilo kakvih magijskih predavanja uživo na bilo koji način. Naravno, čitajući rubriku AKAD, u principu sam i dobio odgovor. Ono što me zanima jeste da li bih mogao nekako da se uključim u narednu rundu javnih predavanja, koja će biti, koliko vidim, organizovana u septembru i možeš li mi u najkraćim crtama opisati kako su predavanja organizovana, ima li praktičnog rada, da li postoje ograničenja ili kriterijumi pri izboru učesnika, gde se održavaju itd. Kao i uvek, zahvalan na korisnim informacijama, Dušan.

Da, predavanja i konsulttacije držim i uživo u vidu neformalnih okupljanja. Najćešće je to kod mene u stanu ili kod nekih od učesnika, zavisno od dogovora. To su uglavnom tematska predavanja vezana za početničku praksu, ukazivanje na greške u radu i jedan aktivni dijalog sa pitanjima i odgovorima, preporukama literature i slično. Praktičnog rada nema jer je to uglavnom skup ljudi sa različitim paradigmama te zbog toga se praktični rad ne bi uklopio. Baziram se uglavnom na osnovnu baznu tematiku koja je gotovo identična za svaku paradigmu.

Nema nikakvih ograničenja niti kriterijuma. Jednostavno je svako dobrodošao. Obično je to dva puta mesečno i predavanja traju celu jednu sezonu. Za ovaj naredni period su predviđene teme o tehnikama i vežbama za uspostavljanje kontrole uma i svih umnih ispoljavanja bića u funkciji uspešnog vršenja magijske prakse. Naravno, ako je nekome potrebno i više od toga ja sam i u tom smislu na raspolaganju i za elektronsku prepisku i uživo.

 

11.08.2011

Dusan Isailović - Zdravo Aleksandre. Hvala ti na prihvatanju prijateljstva. Taman sam krenuo i ovde da iskopiram poruku koju ti prekjuče poslah na mail, jer nisam siguran koji od ova dva kontakta koje sam našao na tvom sajtu češće proveravaš. Nadam se da ćeš nekada pronaći vremena da se posvetiš ovom mom malom problemu i odgonetneš nejasnoće. Ako to i ne bude slučaj, opet ću razumeti jer verujem da si pretrpan sličnim mailovima. U svakom slučaju puno ti hvala! Veliki pozdrav!

Tekst poruke prenet na stranu Kon Don - Razgovori s povodom: www.alexanthorn.com/alexanthorn/prepiska/r12.htm

Pozdrav i tebi. Dobio sam tvoje pruke i ovde i na mailu, no jednostavno ne stižem na sve odgovoriti odmah, da ne opravdavam sebe razlozima, svakako ćeš dobiti odgovor koliko već danas, šta više postavio si niz veoma kvalitetnih i ozbiljnih pitanja uz sve prateće dileme i nedoumice. Tako da ću se potruditi da dobiješ adekvatan odgovor, koliko je to u kratkim crtama moguće reći. Zbog same suštine a donekle opštosti pitanja koje se može kvalifikovati kao nedoumica mnogim tragaocima na Stazi Spoznaje, odgovor ću postaviti na svojoj strani Kon Don.

 

06.08.2011

Jovana Wještica Savić - Da li smijem prizivati Tota preko Lucifera Satane, jer se u rangu Demona nalazi Tot.

Tot je prvobitno bio čovek, tj. polubog, da bi potom bio uzdignut na rang Božanskih bića, dakle nema veze sa Demonskom prirodom.

 

 

06.08.2011

Jovana Wještica Savić - Vi ste rekli da se voda može namagnetisat. Postoje li još koje radnje koje je mogu dodatno namagnetisati?

Sasvim jedan od načina je dovoljan. Nema potrebe za kombinacijama ili dodatnim radnjama.

 

 

06.08.2011

Ivan Stanojkovski - Sve pohvale za sajt, svaka čast!

Hvala na podršci...

 

 

 

26.07.2011

Jovana Wještica Savić - Dobro veče. Ovako, da vas pitam nešto. Koja su četiri elementa, jel sa zrakom ili vazduhom. To se svud miješa. Da li ste razumjeli šta oću reć, negdje kažu: vatra, voda, i zrak, a negdje: vatra, voda, zemlja i vazduh. I čula sam za čuvare osmatračnice, to su drevni prizivali a ja ih koristim, pa znaš li više informacija oko čuvara? I da li u vašem radu prizivate Boginju Hekatu, postoji li neki advekatan priziv, i šta znate o njoj?

Zrak ili vazduh, to je isto, samo su jezičke varijacije u pitanju. Dalje, Duhova Čuvara ima mnogo vrsta, od Čuvara strana sveta, Čuvara Kapija, Bezdana, do ličnih Čuvara, čuvara Hrama, itd. Pretpostavljam da misliš na Čuvare 4 Kule stražare. U suštini je to isto, opet se radi o jezičkim varijacijama: osmatračnice su isto što i kule stražare.

Što se tiče Hekate, ona ne postoji u sumerskoj tradiciji. Sumerska tradicija je daleko starija od ostalih magijskih sistema i ima sasvim drigačiji vid rada. Nema čak ni klasičnih rituala prizivanja i slično. Bazira se na direktnoj komunikaciji sa entitetima pa i bBžanstvima na nivou astralne i eterične ravni direktnom projekcijom.

 

25.07.2011

Marina Jovović - Slučajno sam pogledala vaš sajt jer sam tražila nešto o bosiljku po netu, pa sam pogledala i ostalo o čemu pišete. Je li to zaista istinito? Mislim da li magija stvarno postoji? Nas su učili da je to sve izmišljeno i da se ljudi samo time zaglupljuju, pa tako nisam nikad na to gledala kao na nešto ozbiljno.

 

24.07.2011

Maksim Milanović - Pozdrav velikom magu Thornu. Čoveče javi se nemoj biti sujetan, veliko je znanje tvoje. Svako dobro ti želim.

Pozdrav, evo jednostavno ne stižem da odgovorim na sve mailove i poruke. I nema nikakve sujete, već mi izgleda dan suviše kratak te ne postižem sve, a mnogo hoću...

 

 

24.07.2011

Šetač Svemirom - Nije pitanje, ovaj put. Sajt ti je zaistra extra, mislim da je među rijetkima na em jeziku ove kvalitete i obima. Provedoh dosta vremena, i mnogo toga i naucih. Lijepo je znati da postoje oni koji nesebično žele pomoći nama koji tek tapkamo u mraku, svjetlo si u toj tami. Veliki pozdrav i svu sreću u radu želim, od srca.

Hvala na podršci, biće još mnogo toga. Pre svega, biće kompletirane sve svete magijske knjige i grimoari, zatim 6 mojih knjiga magijske spoznaje namenjene početnicima, a i kao priručnici onima koji su već duboko zagazili vodama magije. Takođe i moje knjige astrologije i monogo još arhivskih tekstova, i sve naravno dostupno na sajtu. A i tu sam za sve dileme, savete i pomoć, ako je potrebna.

 

24.07.2011

Šetač Svemirom - Pozdrav, može jedno pitanje, vidim da si ti jedan od rijetkih tu koji zna o Nekronomikonu. Većina se užasava i samog imena knjige. Svojevremeno sam pokušala priziv jednog od 50 Imena, nekoliko puta, međutim nije bilo uspjeha. Možeš li mi pojasniti ritual tog priziva, možda naprosto negdje griješim. Hvala unapred.

Rad sa Duhovima Šoteneroma (Nekronomikona) je izuzetno komplikovan i zahtevan u smislu vršenja rituala i odabira mesta za vršenje rituala prizivanja. Pripreme su vrlo intezivne, zahtevne i duge, a sve ovo pak podrazumeva vrlo uspešno savladane niže sfere magijske prakse, pre svega rad sa elementima, zatim magijom Zemaljske i Astralne ravni, kao i ovladavanjem delovanja sa Eterične ravni.

S obzirom da si pomenula da se tvoje znanje bazira više na teoriskom no na praktičnom delu, onda je i razumljivo što je uspeh izostao prilikom prizivanja Imena iz Nekronomikona. Zapravo, Nekronomikon kao knjiga je delimično i grimoar ali samo u informativnom smislu. Rituali koji su opisani su bez poznavanja Ključeva praktično neizvodljivi. A ti magijski Ključevi za vršenje rituala su skriveni u samom Nekronomikonu. Ovi Ključevi se otkrivaju samo višim posvećenicima ili ih sam aspirant može intuitivno i kroz meditativnu kontemplaciju otkriti, no takvi su aspiranti retkost.

Preporučujem ti da se najpre posvetiš usavršavanju sa nižim magijskim sferama i praksama, jer bez ovladavanja osnovnim i primarnim magijskim veštinama nemoguće je pristupiti Duhovima Šoteneroma. I na kraju, da li bi to neko mogao da učini za tebe... mogao bi ukoliko je na višem stupnju razvoja, mada sumnjam da bi se bilo ko prihvatio takve radnje...

 

23.07.2011

Jovana Wještica Savić - Nikad čula za to bilje koje si pomenuo, ali ajde. A ima li knjiga neka na srpskom? Ja takođe sakupljam biljke a herbarijum imam od babe, ona je za to expert.

Pa recimo da je dobra knjiga "Biljke moći" od Miroljuba Perovića, ili pak knjiga "Magija bilja" od Jasne Jojić. Tu je i jedna knjiga "Lekovito cveće zodijaka". Da ne nabrajam, potraži putem pretraživača i možes dosta toga naći na netu. Ali, kao što rekoh u tim knjigama ili na internet stranama nećeš pronaći ništa o magijskoj upotrebi bilja. Te stvari se uče praktično od onih koji znaju. Čak je veoma riskantno koristiti i neke stare prepise iz grimoara i drugih ličnih magijskih knjiga, jer su lični zapisi najčešće pisani u šiframa i parabolama koje je veoma teško razumeti bez sposobnosti direktnog uvida. I kad već imaš babu koja se u te stvari razume, ti onda uči od nje. To je ogromna oblast za proučavanje i istraživanje, da ne spominjem još i spagiriju i alhemiju, veoma bliske grane Magiji bilja.


23.07.2011

Jovana Wještica Savić - Još jedno pidanje, i hvala inače na pomoći, dosta učim sa tvog sajta. Koje bilje sve spada u bilje za crnu magiju? Ustvari koje se bilje koristi za negativne stvari, ali da se mogu nać? Ja tražim za osvetu i nesreću i svo bilje što je negativno za to. Da  li za napitke postoji neki sastojak koji je bitan i kako se koriste napici, a kako prašci? Ja znam nešto, ali treba mi od tebe potvrda.I da li postoji neka knjiga recepata, ustvari napitaka i gdje ih ti nabavljaš? Ja pravim sopstvene i od babe uzmem neke, ali da li se na internetu može nać nešto?

To je već preširoko pitanje. Ima mnogo bilja, zapravo može se reći da postoji posebna grana koja se naziva Magija bilja. Ja lično najčešće koristim tatulu, velebilje, buniku, gljive ludare i muhare za izvesne rituale, mada ima mnogo drugih još moćnih biljaka, poput mandragore, koje se mogu koristiti. I veliki broj biljaka koje se smatraju samo lekovitim i koje se mogu naći u našim krajevima, se takođe koriste u raznim smešama, no to pre svega zavisi od svrhe i namene biljaka i samog rituala za koji se koriste. Važno je da sve biljke koje koristiš, moraš sama nabaviti u prirodi i potrebno je da znaš kako se povezati sa Duhom određene biljke, kako bi ona praktično bila upotrebjiva. Za to, takođe postoje razni rituali. Ako imaš određene recepte onda ih se pridržavaj. Mnogo je raznih napitaka i sredstava u smislu smeša i to je već stvar iskustva u radu sa biljkama. Samo se drži preporučenih recepata i načina pripreme i, naravno, ako se u praksi to potvrdi kao uspešno, onda se upisuje i čuva u sopstvenom dnevniku.

Na internetu se može naći nešto, ali pre svega to zavisi od namene i lične prakse. U mnogim se sistemima preporučiju razne recepture. No treba da znaš da se magijska upotreba bilja ne može naučiti na internetu, pa čak ni iz knjiga. Takva literatura služi za osnovne informacije i opise upotrebe te razne recepture. Sama magijska primena biljaka nije nigde opisana.

 

23.07.2011

Jovana Wještica Savić - Još nešto ću vas pitat, kako postati vještica? Naprimjer, jel' potreban neki vid inicijacija da bi ti rituali radili, da bi nam se otvorio taj svet? I gdje je detaljno taj obred opisan ako postoji, ta inicijacija?

Prvi je korak samoinicijacija. Drugi je već inicijacija u određeni sistem prakse. Samoinicijacija je jedna forma predstavljanja sopstva svim ravnima postojanja i samouvođenje u onostrane svetove. To je samoposvećenje i tela i duše kroz sopstveni duh, zapravo je to Prva Kapija kroz koju se prolazi da bi se svi svetovi otvorili. Samoinicijacija se samo simbolički naziva Prvom Kapijom i ceo obred samoposvećenja se vrši sa nivoa zemaljske ravni. To zapravo nije ulazak u Onostrano već samo predstavljanje sopstva onostranom i svojevrsna priprema za ulazak i prelazak Bezdana. Sam obred samoinicijacije zavisi od prakse, tj. od sistema koji se sledi. Mnogi sistemi imaju svoje posebne rituale samoposvećenja i posvećenja. Dakle, moraš se prvo uputiti u određeni sistem, proučiti ga i osetiti je li prijemčiv tvom biću, ako se u takvom prepoznaš, dalje ćeš ići kroz rituale samoinicijacije i inicijacije.

 

23.07.2011

Jovana Wještica Savić - Šta vi kažete za knjigu sjenki pošto ste napisali da je to nepravilan naziv?

Ne nepravilan već neprikladan. Može to nekome biti prikladan naziv, za Vika tradiciju i moderno veštičarstvo je to uobičajen naziv za Magijski dnevnik. No, iz mog ugla sumerske prakse je to neprimeren naziv, jer već sam naziv određuje knjigu. Kad se kaže "senki" onda se i odnosi samo na senke, a svet je u celini mnogo više od senki. Može se to i simbolički tumačiti na razne načine, ali kako je Magijska knjiga posve lična, onda i odnos prema njoj mora biti takav. Davati univerzalno ime nečemu što se posve razlikuje od drugog nije primereno. Moj Magijski dnevnik nosi ime "Knjiga Crnih Oblaka".

 

23.07.2011

Jovana Wještica Savić - Ovako, ja posjedujem moć lucidnih snova. Od rođenja mogu svašta da radim u snu, ali to mi se pojavi tek nakon deset dana pa sve tako. Volela bih da ih kontrolišem kad već imam tu sposobnost. Znate neki savjet ili knjigu?

Time se najbolje pozabavio Karlos Kastaneda kroz šamansku praksu kojoj su snovi i sanjanje vrlo bliski, te ti svakako preporučujem njegovu knjigu "Umeće sanjanja" i naravno sve njegove knjige zarad boljeg razumevanja.

 

23.07.2011

Jovana Wještica Savić - AMON JE EGIPATSKI BOG SUNCA RA aka Merodach i Babilonski Bog Marduk.

Zodijakalna pozicija: 0-4° Bika
Travanj (April) 20.-24.
Tarot Karta: 5 Pentagrama (Diskova)
Boja Svjeće: Crvena ili Zlatna*
Biljka: Beladona
Planet: Sunce*
Metal: Zlato*
Životinja: Lav*
Element Vatre i Zraka*
Rang: Princ
Amon vlada nad Zapadnom Regijom Pakla
Amon je Dnevni Demon i vlada nad 40 legija duhova.

On raspoznaje prošlost i proriče budućnost, prepoznaje prijatelje i neprijatelje, osigurava ljubav i uzrokuje da ljubav teče.

Visoka Svećenica Maxine Dietrich - moje iskustvo sa Amonom: On je jedan on najljepših bića što sam ikada vidjela. Ima vrlo svijetlu plavu kosu prebačenu iza, snažne je građe i ima ogromne količine pozitivne energije. On je u pratnji sa snažnim i agresivnim Sokolom. On doslovno svijetli kao Sunce. On je jedan od 7 Satanovih Sinova. On je ekstremno ponosan i predivno građen. Vrlo visok i snažan.

Ovo sam našla u rang bogova pakla, znači egipatski bog vlada demonima - ne svaćam?

Korelacija sa Mardukom ne postoji. Ekvivalent Marduka u zodijaku je Jupiter, a Sunce je ekvivalent Šammašu.

 

 

23.07.2011

Jovana Wještica Savić - Možete mi pomoći oko ovoga: može li onaj napitak, tako reć za posvećivanje ogledala, da li sa njim mogu posvetiti knjigu? I da li postoji neki ritual i gdje ga mogu nabavit?

Sva posvećenja, pa i magijske knjige, zavise od sistema koji praktikuješ. Prema staroj sumerskoj praksi, za to postoji poseban ritual koji podrazumeva prvu samoinicijaciju i posvećenje knjige. To je prvi veliki ritual prema drevnom i primitivnom obredu Baragnir Zag Nehar. Taj prvi ritual će biti u sastavu moje prve knjige, pa eto za par dana će biti i to dostupno

 

23.07.2011

Jovana Wještica Savić - Kako izgledaju vaši rituali? Da li kao u KInjizi Mrtvih i slično, i da li se zabavljate samo enitetima?

Kako doć do pravog znanja? Ja poskušavam sve evo oko 4 godine i ništa, mislim želim se uzdići na viši nivo. Da li možete mi pomoć pri prizivanju eniteta? Ja znam sigile, ali šta dalje to nigdje nije opisano? Šta se radi posle ucrtavanja? A naravno, savladala sam astralnu ravn, ovladala sam meditacijama i astralom, i želim početi sa enitetima, ali ne znam kako jel nigdje nije opisano.

"Knjiga Mrtvih" je sirov tekst i postoje Magijski Ključevi za njenu primenu. Znači da se ne radi baš onako kako je napisano, već se rituali izvode prema Magijskim Ključevima, a oni se nikada ne prezentuju javno upravo zbog mogućih zloupotreba. Mnogi od tih Ključeva se spoznaju tek na astralnoj ravni i dobijaju se direktno od entiteta. Dakle, postoji razvojni put koji se mora proći detaljno, obazrivo i strpljivo. Ja inače pripremam šest knjiga magijske spoznaje koje treba da predstave moj razvojni put i praksu koje će biti u izvesnom smislu i udžbenik magijske prakse za aspirante. Prva je evo pri kraju i u narednih nedelju dve će biti dostupna na mom sajtu. Postoji mnogo toga što svaki aspirant mora savladati pre nego što se upusti u rad sa entitetima. Mora se dobro pripremiti da bi taj rad bio uspešan. Tek nakon svih neophodnihj priprema, može se pristupiti radu sa entitetima, ali i to je već stvar inicijacije, odnosno posvećenja u određeni sistem magijske prakse. U zavisnosti od paradigme se razlikuje i pristup radu.

 

22.07.2011

Jovana Wještica Savić - Jeste da je glupo, ali pitam da li se vama dešavaju stvari tokom rituala koji normalan čovek ne može da zamisli? Iluzionalna magija, da li je stvarna, mnogo su stari je praktikovali?

Da li opravdavate današnje izvođenje magije, spelovi i tako to? Jes' da vi praktikujete visoku magiju, da li ste koristili nekad spelove i jesu li vama pomogli? I, da li mi možete pomoći oko vještičarenja, neki sajt, knjiga koja pravo vodi. Da li je u neku ruku prihvatljivo obožavanje Hekate, četvirostruke božice i tamnog meseca. Da li je to crno na neki način?

Dobar deo mog života, naročito poslednjih 15 godina je satkan od stvari koje su normalnom čoveku ne zamislive i nemoguće.Iluzorna magija nije pak stvarnost već samo delovanje na mentalnom nivou zemaljske ravni.

Što se tiče spelova, sve što vodi određenom cilju i ima rezultat je opravdano. Dakle ako izvesni rituali i spelovi donose rezultat, onda su ispravni i opravdani, bez obzira kojem sistemu praskse pripadaju. Inače ne postoji nikakva podela na nižu ili visoku magiju, barem ne iz perspektive čiste magijske prakse. Ta podela je proizvod deobe u početnim fazama razvoja i učenja. Isto kao što ne postoji ni podela na crnu i belu magiju, jer postoji samo delo, a kakvo je delo to zavisi od lične prirode maga.

Vrlo je teško preporučiti određene knjige sajtove, jer svuda ima i kvaliteta, ali i niz pogrešnih interpretacija. Potrebno je konstantno istraživati i učiti, proučavati jer sa velikim znanjem i oslobeđenom intuicijom se dolazi do konačnog prepoznavanja pravih vrednosti. Kao što rekoh ako taj izbor donosi plod, rezultat, onda je ispravan odabir. Zapravo sve zavisi od ličnog cilja i stremljenja. Ne treba ništa karakterisati kao crno ili belo.

 

22.07.2011

Jovana Wještica Savić - Šta vi mislite o vještičarenju modernom? Ja sam čitala dosta knjiga. I jednostavno ne znam da li su prave infrormacije. Uvijek nađem suprotnost, svaka je kjniga kontradiktorna drugoj.

O modernom veštičarstu, tipa Vika, mislim da više naginje religijskoj formi magijske prakse, što uistinu i jeste tako. Vika nema mnogo veze sa drevnim veštičarenjem iz vremena starih kelta, doba druida i slično. Pre se može reći da je to jedan oživljeni kult prirode koji naginje da postane nova-stara religija. u Engleskoj su već priznati kao verska zajednica, a ne kult.

Kontradiktornost u knjigama nije ništa novo. Zbog toga se treba ponajviše oslanjati na Svete Knjige i dela koja zalaze u davnu prošlost. Ja sam kroz slične faze prolazio na svom putu i izučavao razne sisteme i prakse. Samo se kroz proučavanje mogu prevazići te kontradiktornosti. To znači da ne sme biti povodljivosti za informacijama.

 

22.07.2011

Jovana Wještica Savić - Pošto vidim da vaše vrhovno božanstvo je Enki, ja sam čula da je to drugim nazivom Lucifer, shvatate šta oću reć. Da li je Enki demon pošto sam pročitala da su i egipatski bogovi na neki način demoni, kao Tot? On je demon, u grupi "Radost Satane" tako kažu, ali naravno nije sve istina što se napiše. I demoni su božasnka bića jel'?

Ljudi pokušavaju da izvedu razne paralele shodno svojim potrebama, međutim ako se dobro i pažljivo prouči "Enuma Eliš - Knjiga o stvaranju sveta", pa i sama "Knjiga Mrtvih", jasno je da takva paralela ne postoji. Pre bi se mogla povući paralela sa Šub Niguratom. Tot i većina egipatskih Bogova nisu dmonska bića, već bića Svetlosti, dakle Božanska bića. Postoje jasni opisi Drevnih Bogova, Starih Bogova, Mladih Bogova, Demona, i drugih nižih bića. Bogovi mogu biti oni od Svetlosti i oni od Tame, dakle i Demoni mogu imati Božansku Prirodu.

 

22.07.2011

Jovana Wještica Savić - Dobro veče. Da li možete mi odgovoriti na nekoliko pitanja? Da li vi radite kao po knjizi "Knjiga Mrtvih", mislim da li je ispravan put preko te knjige? Da li bića koja prizivate vidite astralno ili oni zauzmu neki oblik ili preko table?

Zvučaće glupo, ali ja sam napravila knjigu po vašem savjetu, pa da li postoje neki načini zaštite jer se tu kriju mnoge važne informacije iz mog rada, da ne bi neki enitet se prikačio?

Pozdrav. Veći deo mog rada se zasniva "Knjizi Mrtvih", mada je svaki put individualan te ispravnost i kvalitet nekog puta se meri postignutim rezultatima. Znači delo je uspešno ako uzrok vodi posledici. Bića koja se prizivaju se uglavnom opažaju na astralnoj ravni mada je pojavljivanje moguće i na fizičkom nivou zemaljske ravni, no to iziskuje izuzetno mnogo energije i posebnih metoda rada.

Ukoliko je Magijski Dnevnik posvećen kao lična magijska knjiga ona je time i zaštićena, naravno treba da bude sklonjena od očiju neposvećenih ljudi, umotana u platno ili spakovana u posebnu kutiju.

 

18.07.2011

Boris Mitrović - Ja sam sa 7 godina otkrio da mogu pomoću drvenih rašlji da osećam energiju koja dolazi iz zemlje. Tačnije počnu da skaču u mojim rukama. Inače to se naziva Radiestezija. Posle toga sam počeo da se zanimam za tu pojavu i ušao sam dosta duboko u suštinu stvari. Na karju sam otkrio da postoje vrlo specifična mesta na zemlji koja zrače neverovatnom energijom i sve što se radi u krugu toga prostora daje 9 puta veću snagu nego to da radimo na nekome drugom mestu.

Posle toga mi se desilo dok sam stajao na jednom takvome mestu, ugledao sam iznad jednoga moga prijatelja jednu senku iznad njegove glave koja ga je pratila non stop kuda god da se on pomerao. Posle sam mu prišao i samo sam mu rekao da nešto nije u redu i da se čuva - Citiram: nemoj da se praviš heroj, nešto nije uredu. On mi je odgovorio citiram: šta ako mi kažeš moraćeš da me ubiješ. Posle 7 dana izgubio je nogu plus je dobio gangrenu pa su mu je dva puta sekli.
Tako da posle toga događaja pokušao sam da nađem odgovore od sveštenika, kardinala i hodža, ali niko nije hteo da razgovara samnom o tome, mislim da mi nisu verovali. Ja imam sreću što je on jos živ tako da sve može da se proveri.
Ja sam trenutno U Australiji, usavršavam Engleski jezik i radim. Tokom moga boravka ovde otićiću do jednog plemena Aboridžina, to su drevni indijanci koji još žive ovde u Australiji i pokušaću da saznam što više o njihovim ritualima i verovanjima, a posle toga idem na Filipine tačnije u Negros Occidental (Kanlurang Negros), to je ostrvo sa velikim vulkanom, a grad se zove Bacolon. Moja devojka je odatle rodom, pa idem da se igram sa rašljama. Takođe na tome ostrvu je u upotrebi voodo magija i idem da vidim na kojim stepenima se to radi i kakve veze ima taj vulkan sa svime time.

Ja jos učim dosta stvari i zbog toga sam zaključio da moram da obiđem dosta toga da bih imao potpuniju sliku o različitim vrstama rituala, biljaka, kamenja i svega ostaloga što me zanima.

Trenutno izučavam kuran i shire ali ne da bih ja sa njima nešto radio nego me samo interesuju procesi stvaranja i prebacivanja. Inače moji su poreklom sa Han Pjeska, odrastao sam u Sarajevu, ali sam svakog vikenda bio u Han Pjesku, duboko sam povezan sa tamošnjom šumom i prirodom. Od malih nogu sam znao sve o travama i dobroj i zloj ćudi prirode. Toliko od mene za sada.

 

17.07.2011

Boris Mitrović - Pozdrav, ja sam nasao vas sajt sveta magija i zelo bih da vam postavim neka pitanja ako je to moguce. Molim te interesuje me kako izlazis na astralnu ravan? Pozdrav i cekam vas odgovor.

To je jedan vrlo kompleksan proces koji nije tako lako objasniti na ovako malo prostora a i zahteva niz pripremnih radnji i predhodne uvežbanosti u smislu telesne, ali pre svega psihičke pripreme nizom kontemplativnih i meditativnih tehnika. Naravno tehnike se razlikuju od sistema do sistema, ali svuda je za astralnu projekciju važna predhodna prirprema, odnosno preastralna magijska priprema i osposobljenost. Postoje i takozvane spontane astralne projekcije, ali su to trenutna stanja izazvana nekim, uglavnom spoljašnjim faktorima. Međutim, magijska astralna projekcija mora da bude svesno vođen postupak i potpuno svestan doživljaj izdizanja na astralnu ravan. Za takvu astralnu projekciju je zaista potrebno mnogo rada i vežbe. I da napomenem, postoji i takozvana mentalna projekcija koja je po doživljaju vrlo slična astralnoj ali nije. Mnogi uspeju da se mentalno projektuju misleći da su postigli astralnu projekciju, i ovo je jedna od velikih zamki u koje padaju nepripremljeni aspiranti.

Dakle ovo bi bio jedan opšti uvid, a sam postupak ti ne mogu opisati ovde jer bi to bilo preširoko, a i ne znam kakva si iskustva do sada imao niti kakvom se praksom baviš...

 

15.07.2011

Nikola Bg - Zdravo, ja sam Nikola. Naišao sam na tvoj sajt slučajno, i pregledao ga, pa me interesuje konkretno jedna stvar. Dodao sam te na msn, ali nikako da se nađemo tamo, pa ti šaljem mail. Hteo bih da znam, da li podučavas o seksualnoj magiji? Unapred zahvalan na odgovoru...

Ništa se u životu čoveka ne događa slučajno, već uvek ono i samo ono što čovek sam privlači sebi, želi ili ima potrebu... Moguće je čak i da bude nesvesno to privlačenje, ali težnja uvek postoji i to svesna. Kad se na osobene težnje ne obraća dovoljno pažnje, onda mnoge stvari koje se dešavaju čoveku mogu izgladati kao slučajne, ali one to nisu. Tako nije ni slučajno zadržavanje tvoje pažnje na mom sajtu - tražio si...

Sajt je vrlo mlad i još uvek je u izradi i biće tu mnogo tema obrđenih, raznih tekstova i knjiga, pa i pitanja seksualne magije i uopšte seksualnog umeća vrlo detaljno će biti obrađena u delu Praktična magija.

Na kraju ovog pisanja, rekao bih da se ne bavim klasičnim podučavanjem bilo kog segmenta magijskog rada, pa tako ni seksualnoj magiji, no uvek mogu staviti na raspolaganje sva svoja znanja i umeća. Sajt sam i postavio iz tog razloga, da predstavim svoja znanja i iskustva... Mnogo je tajni za otkrivanje još... Toliko, ako imaš kakvih god pitanja, interesovanja - ja sam tu. Ne postoje tabui, niti predrasude u tom smislu. Ja sam poodavno zašao iza granice razuma na kojoj se filosofija zaustavlja, a religija prestaje da postoji...

 

01.07.2011

Laura Corbelini - Ćao, nabasah na tvoj sajt tražeći neke informacije o mračnoj strani. No, po sadržaju sajta bi se moglo reći da si dosta iskusan, pa me interesuje radiš li neke magijske usluge? Pozdrav.

Pozdrav. Sajt je još uvek u fazi izrade i biće tu još mnogo toga. Što se tiče iskustva, iza mene je 25 godina magijskog rada (teorijskog i praktičnog). Magijske usluge ne radim, izuzev astrologije, a ona i ne spada u domen magijskog, mada može biti bliska.

 

01.07.2011

Manja Grubač - Hvala na odgovoru. Bravo! Svaka čast na knjigama. Fascinantno. Meni je astrologija hobi, od kad znam za sebe, zbog toga što se moja keva bavila time. Moje polje interesovanja je u domenu tzv. psihološke ili simboličke astrologije, i povezivanje Jungove dubinske psihologije i simbolike sa astrologijom. Naravno, pre svega u cilju samospoznaje. Inače pokušavam da se odredim kao pisac. Napisala sam jednu knjigu, iz oblasti za koju sam se školovala (Strategije oglašavanja), i (sad lepši deo) sada radim na neka dva romana. Ukoliko nije smaranje, šta je to Okultna astrologija, i zar tzv. magija nije opozitna astrologiji? U svakom slučaju svako dobro.

Okultna astrologija se bavi astrokorespondencijama i analogijama u korespondenciji sa magijskim silama, entitetima, duhovnim bićima, božanstvima i onostranim pojavama. Stoga je magijska praksa bez astrologije gotovo nemoguća i astrologija se smatra jednim od temelja magijske spoznaje. Ovim je jasno da magija nikako nije opozitna astrologiji, već tvore neraskidive veze. Moderna zapadna astrologija pokušava da se oslobodi balasta magije u svojoj težnji da postane "naučna". Ali u smislu egzaktne empirijske nauke zasnovane na materijalnim zakonima prirode, astrologija nikada to ne može da postane iako se koristi čistom astronomijom koja jeste egzaktna nauka. Astrolozi zapada nastoje da astrološke analogije pretvore u naučne zakonitoosti samo zato što to potvrđuje njihovo ponavljanje i ispoljavanje u ponavljanju. To jeste tako, ali astrologija nikada ne može biti empirijska nauka. Tradicionalna astrologija, kao i astrologija na istoku, nemaju ovakve težnjen niti pobijaju magijski karakter astrologije i međusobnu isprepletanost.

 

29.06.2011

Manja Grubač - Ekstra si me nasmejao! Čitala sam tvoje tekstove na sajtu, o astrologiji, i....kad sam otišla na deo kontakta i sl, videh galeriju slika, i stvarno si me nasmejao. Nego nikako da povežem tvoje egzibicije sa... Da li se uopšte baviš astrologijom? Svako dobro, pozdrav, Manja.

Pozdrav! Hvala za ovu nasmejanost... Elem, egzibicije su samo jedan mali deo ličnosti,  ništa više od toga, a i nemaju baš mnogo povezanosti sa onom što radim, mada sve zajedno ide u korpu koja bi se mogla nazvati ličnost. Astrologijom se ne bavim više u profesionalnom smislu, odnosno ne prodajem svoje usluge. To sam radio 15 godina. Sada se više bavim okultnom astrologijom i astro-magijskim korespondncijama. Tekstovi koji se nalaze na sajtu o astrologiji su samo jedan mali deo iz moje prve od 13 knjiga objedinjenih pod nazivom Summa Astrologiae. Trenutno sam zaokupljen mojim drugim knjigama, tačnije sa 6 tomova knjiga Magijske Spoznaje, od kojih će prva uskoro biti postavljena na sajt, a potom, nakon ovih dela, ću se posvetiti astrologiji i postavljanju ovih 13 knjiga. Mnogo posla, ali će biti realizovano.

 

17.06.2011

Maksim Milanović - Aleksandre drago mi je što smo stupili u kontakt kao i to što si dosledan svojim stavovima. Nisam ni mislio u svom komentaru da ću te i makar podstaknuti da uradiš drugačije s obzirom da si i dosta stariji od mene i bi bilo ni smešno da jednom magu može da poremeti navike neko ko ima drugačije razmišljanje. Za razliku od tebe materijalna korist me zanima skoro iznad svega i koliko to možda prljavo zvučalo to je najveći razlog zbog kojeg sam se odlucio da istražujem okultno, magiju i spiritizam. Iako bez obzira na ovo što sam naveo ima tu i strasti i radoznalosti i svega po malo. Fasciniran sam jezuitima, masonima, iluminatima. I sam sam član političke stranke i to je ono čime sam najviše opsednut - uspeti u svojim ciljevima. Pitaš se kakav je ovo indijanac koji najveće tajne svog srca iznosi pred nekim kome oči nije video, a kako da ti se ne poverim pa kome bih, dve godine tragam za istomišljenicima, nemam ni jednog i kako bih kad mi je porodica duboko pravoslavna i bilo bi im veliko razočarenje da znaju u čega sam spreman da se upustim. Ja sam za tebe diletant što se tiče poznavanja magije i svega ostalog. Ako postoji mogućnost da stupimo u kontakt vremenom i da me podučavas ritualnoj praksi, naročito spiritističkim seansama i opštenju sa duhovima. U podnebesju bio bih zahvalan i spreman da uzvratim uslugu na bilo koji način. Ne zazirem ni od čega i ne plašim se iako sam svestan da sve to može biti jako opasno. Profil, ako se to uopšte može nazvati profil, je lažan osim datuma i godine rođenja iz navedenih razloga jer moje okruženje ne sme saznati za moje sklonosti. Prilično sam bio opširan. Zovem se xxxx xxxx. U Beogradu sam često i bilo bi mi drago vremenom ako bude bilo potrebe da se upoznamo i zajedno učestvujemo u spiritističkim seansama i ritualima, zajedno smo jači, neka nam veliki arhitekta univerzuma, svetlonoša i knez ovoga sveta da snagu i moc da dođemo do ostvarenja naših ciljeva i ako je moguće u svemu tome pomoći i drugim ljudima. Veliki pozdrav.

 

13.06.2011

Matej Skočilić - Pozdrav iz Rijeke. Sviđa mi se vaša stranica pa ako ste za kontakt javite mi se na skype, poslao sam vam zahtjev.

 

12.06.2011

Maksim Milanović - Čoveče tvoj sajt je moćan, ja govorim istinu, ne podilazim nikom. Ti sve radiš iz ubeđenja, istinski veruješ u to. Ne zanima te, siguran sam u velikoj meri, materijalna korist i da unovčiš znanja i moći koje pretpostavljam poseduješ. S obzirom da izgledaš dobro, šteta je po meni što furaš taj fazon minđuše itd. Ja na tvom sajtu i kod tebe ništa ne bih menjao nego bi mi bilo drago da vidim da jedan mag kao što si ti nosi firmirana odela i ne prikazuje neke svoje intimnosti koliko god one bile simpatične v da odaje sliku ozbiljnog i modernog čoveka. Ja nemam pravo da te komentarišem, razumem da si toliko duboko u onostranom da te ne zanima nista drugo, tvoj sajt i sve ostalo me jako zaintrigiralo zato mi ne moj uzeti za zlo što sam napisao neke stvari, u svakom slučaju cenim tvoj trud i znanje. Video sam da ti je prijatelj na fejsbuku Slavinski, on je takođe za svako postovanje, bavi se spiritizmom što mene najviše zanima. Čini mi se da se eksperimentišeš sa satanizmom što ja pozdravljam i nemam nista protiv. Nisam smarač, jednostavno sam želeo da ti se javim pa eto odužio sam ovu poruku zahvaljujući tvojoj kontroverznoj pojavi.

Hvala na komentaru. Volim da čujem/pročitam ozbiljan komentar, iako ću naravno uvek učiniti onako kako mislim da treba učiniti, onako kako me nose poimanja, misli, intuicija, razum, a pre svega Duh. Istina, materijalna korist me ne interesuje u smislu ovoga što radim, ne prodajem ni znanje ni veštine. Ono što imam to i podelim, uključujući i knjige koje prevodim i moje knjige koje će uskoro biti postavljane na sajt.

Jesam prilično zagazio u Onostrano, 25 godina se već ozbiljno bavim magijskom spoznajom i ovaj sajt i knjige koje pripremam nekako će biti vid sumiranja dosadašnjeg rada. Upravo zbog svega što je iza mene, nemam sklonosti ka modernizmima, pomodarstvom niti bilo čime što svet oko mene projektuje, bez obzira koliko se to nekome dopadalo ili ne. Krećem se kroz život onako kako ga osećam.

Da i na kraju, što se tiče, aluzija na satanizam. Ne eksperimentišem ni u kom smislu sa satanizmom, iako se možda može povući neka aluzija, no ni u jednom mom tekstu nema ni afirmacije niti sublimacije satanizma. Jesam ga proučavao kao i mnoge druge sisteme, kultove, religije, ali nakon sveg spoznajnog iskustva obreo sam se u drevnoj sumerskoj magiji i detaljnom izučavanju sumerskih svetih knjiga i spisa. Da se zaustavim, pošto sam znan kao neko ko opširne odgovore daje. Neka ovo ipak bude dovoljno za ovaj put.

 

06.06.2011

Katarina Kontesa Rakić - Leleee kad bi svako od njih imao po par dana slavlja, uzdizanja i jačanja, onda bi im svaki dan bio slavlje. Nerealno je. Budem i ja proverila tim drugim izvorima spoznaje, sad me bas intrigira.

U magiji svaki dan i jeste u izvesnom smislu svetkovina.

 

 

 

06.06.2011

Katarina Kontesa Rakić - Hoćeš mi objasniti ono što si postavljao za one Duhove, njihovu vezu sa Sumerom, Egiptom? Baviš li se komunikacijama s njima? Btw, pogrešio si za Totov dan, odakle ti to?

To bi bilo veoma opširno objašnjenje, ali u samoj Knjizi Mrtvih možeš videti informacije o Duhovima, a ima i još dosta tekstova na mom sajtu. Ne znam na koje komunikacije misliš, pretpostavljam da se ovo odnosi na prizivanje Duhova i entiteta. U tom smislu da, kontaktiram s bićima iz Onostranog. Inače sve informacije koje postavljam su tačne pa i Totov dan. Totu je posvećeno 11 dana u godini na koje se proslavlja. Peti jun se proslavlja kao dan prenosa Svetog Znanja. Informacije koje postavljam potiču iz knjiga, starih rukopisa, svitaka i slično, a i drugih izvora spoznaje i saznavanja.

 

06.06.2011

Apollyon Agares - Pozdrav Alexandre! Možes li mi reći ako imaš vremena, da li je ovo istinito? http://exyujos.110mb.com/index.html

U izvesnom i filososfskom smislu ima nekih dobrih pojedinosti, no ima i obilja pretencioznosti, naročito oko tvrdnje da je Satana tvorac i prvi Bog. Joy of Satan je odveć religijski pristup satanizmu sa filosofskim projekcijama ka spiritizmu i okultizmu. Lično, nisam pristalica ni jednog vida satanizma.

 

29.05.2011

Apollyon Agares - Pozdrav Alexandre! Možeš li mi napisati znakove snaga? Interesuje me je li tačna ona klnjiga magije Nekronomikon što je napisao Lovecraft? I svaka ti čast za sajt.

Znakove moći (snage) imaš u okviru Nekronomikona na mom sajtu, ako si mislio na njih. Što se tiče Lavkrafta, on je pisao priče, i njegov Nekronomikon je opus književnih priča inspirisanih sumerskom mitologijom. To nije magijska knjiga. Dobro je za pročitati, ali nije za praktičnu upotrebu u magijskom radu.

 

24.05.2011

Pavle Bosnić - U pisanoj riječi nije čovjekovo djelo; simboli se ne čitaju - oni su djelo. Učenik sam života čije ime još ne naučih. Dosta je "pametovanja". Lao Ce se stalno smješka nama koji kušamo bogatstvo jezika, pa pretjerujemo u raspravama. Veliki pozdrav za maga. I jedna molba: Egipatska knjiga mrtvih je moje dugogodišnje interesovanje. Uvijek spreman da prihvatim savjet čekam odgovor. Da li je Thot ključ simbolističke riznice ezoteričnog znanja - atlantide ili monokl trećeg oka muške inferiorne čakre (u odnosu na žensku).

P.S. Slobodno pišem ono šta mislim, jer se ne plašim predrasuda, pa čak iako mnogo grešim u interpretaciji naučenog, jer voljan sam da grešim dok učim. Veliki pozdrav.

Tot, zapravo riznica Totovih misterija, znanje koje je preneo čoveku, pohranjeno ne samo u spise koji su Njegovi i Njemu pripisani već i u mnogim drugim Svetim Spisima, jesu Ključ svih Ključeva Misterija celokupne spoznaje, kako ezoterične, tako i egzoterične. Među takvim spisima jeste i Egipatska Knjiga Mrtvih koju si pomenuo... Sviđa mi se veoma i ovo što reče "slobodno pišem ono šta mislim". Tako i nikako drugačije i ne sme biti. I... nemoj biti odveć skroman, kad kažeš grešim. Skromnost je ljudska vrlina, tako kažu, i grešiti je ljudski... a ja ti kažem, grešiti nije magijski, niti je skromnost vrlina maga... Pozdrav!

 

23.05.2011

Miliba Abilim - Pozdrav. Iz Novog Sada sam imam 33 god. Pregledao sam tvoj sajt, i prilično mi se dopao. Veoma informativan, edukativan itd. Odmah da napomenem, mislim da delimo istu vrstu oduševljenja Tao te kingom, pošto vidim da si je svrstao u tvoj kodeks, a na mene je ostavio utisak kao retko koje učenje ili knjiga. Razlog zbog kog ti pišem je tvoje mišljenje o nekoliko stvari koje me okupiraju u poslednje vreme. Rad na sebi sam započeo pre nekih otprilike 6 godina, ali on se do danas nije složio na način kakav smatram da treba. Tehnike koje upražnjavam najvećim delom su mistične, da tako kažem. Vežbam jogu preko 3 godine, Telemitsku rekao bih, jer je to učenje koje prepoznajem kao univerzalno i kojim sam veoma inspirisan, ne onu religioznu jogu. Takođe, vežbam kung fu od pre tri meseca, i to vrstu koja je taoisticka, tako da imam privilegiju da upoznam nove aspekte Tao-a kojih do sada nisam bio svestan. Veoma mi se dopada, i ne planiram da prestanem. Ji đing mi je svakodnevno drustvo, Tantra me veoma zanima, Kabala isto tako, i sve je to bajno i sjajno, ali osećam potrebu uz sve to da se bolje utvrdim u osnovama Magike, i da počnem sa praktikovanjem odredjenog Magijskog sistema. Sistem koji ti radis mi je veoma primamljiv, iako o njemu znam veoma malo. Znam da je lično iskustvo presudno, ali isto tako znam da je potrebno se upoznati sa određenim sistemom pre samog praktikovanja. Zanima me tvoje mišljenje o tome da li sam možda preširoko krenuo, s obzirom na to šta me sve zanima, i koliko vremena imam, jer sam i oženjen i imam dete. Takođe, tvoje mišljenje o tome da li je neophodno biti član određenih organizacija itd. Uspostavio sam neke kontakte sa O.T.O. i videću šta će od toga biti. Ne znam šta da mislim o tome. Njihovo učenje samo po sebi mi je skroz u redu, ne znam koliko od tog učenja dospe do stvarnosti, to je problem, naročito imajući u vidu sve te podele, frakcije i ostalo, uz još eventualna neka naša iskrivljavanja kojima smo kao mentaliteti skloni bi mogli u potpunosti da pretvore u ne znam ni ja šta. Bilo kakva informacija, sugestija, mišljenje o tom pitanju veoma bi bila korisna. Takođe, ukoliko bih se odlučio za sistem koji ti radis, zanima me šta mi je potrebno (koja predznanja, sposobnosti, literatura) da krenem sa radom. Takođe, tvoje mišljenje o Enohijanskoj magiji, ili o drugim magijskim sistemima. Hvala unapred. Pozdrav. E da, nisam ti reka,o ja sam iz grupe Earh Fire... Tamo sam i video za tebe, i svideli su mi se tvoji tekstovi.

Odpozdrav iz Beograda... Da, učenje o Daou je zaista, ne samo toliko univerzalno, već i toliko moćno. Onaj ko to spozna je zaista na dobrom Putu. U Dao de đingu, Dao se tumači kao sveobuhvatni Konačni Princip koji je postojao pre Neba i Zemlje. On se ne može označiti, niti opisati. On je Majka svih stvari. On sve stvara, a ipak ne dela. Njegova snaga (de) upravo je ono što pojavne stvari dobijaju od Daoa i ta ih snaga čini onim što jesu. Dao u kineskom jeziku je identičan reči Nakšir u sumerskom jeziku i nosi istu odnosnost. Samo učenje o Daou, a i posebno ova odnosnost sa drevnom sumerskom magijom, me je podstaklo da mu se u priličnoj meri posvetim, a i svrstam u kodeks Svetih Knjiga. Zaista je nezaobilazna knjiga na Putu Spoznaje. Osim toga, postoji još jedna knjiga koja se u potpunosti oslanja na Dao učenje, a to je Đin dan diao (Knjiga o Zlatnom Cvetu ili Kineska Knjiga Života). Nadam se da ću i nju uskoro pripremiti i postaviti na sajt, mada postoji jedan malo nezgrapan prevod na srpski "Tajna Zlatnog Cveta". Ovo je isto tako izuzetna knjiga koju svakako preporučujem ukoliko je nisi čitao i proučavao.

Kad je reč o radu, o magijskoj praksi i usavršavanju, jeste potrebno raditi i opredeliti se za neki od sistema, jer to omogućava sistemsko usavršavanje i izrastanje u ono što bi se nazvalo malo kontradiktornim nazivom "sistem bez sistema", a zapravo je ono o čemu i Dao učenje govori, "delanje u ne-delanju". Preširoko krenuti je dobro i tako treba činiti izvesno vreme. Jer ako nema širine, nema ni jasnog uvida. Vremenom se izdvaja onaj sistem koji duši najviše "leži", prija. Sistem kroz koji je moguće napredovati ka potpunom oslobođenju. Svi danas živimo u vremenu mogućnosti upoznavanja sa svim sistemima ili proklamovanim paradigmama. Ponuda je raznolika i velika. Predstave sistema su virtuozno primamljivo predstavljene. Predstavljeni su knjigama, organizovanim zajednicama i bezmalo svi, internet prezentacijama. Ovde se od strane predstavljača igra na kartu prijemčivosti laika i ciljnih grupa populacije. Tako imamo više od 7.000 raznih religijskih, pseudoreligijskih, magijskih, pseudomagijskih i sinkretističkih učenja, organizovanih u crkve, verske zajednice, grupe, pokrete, društva, kultove i sekte. I normalno je da se čoveku nametne pitanje: šta odabrati, ili čemu i kome se prikloniti? Utemeljenje kroz određeni sistem na osnovu predstavljene ponude može biti dobar, ali je najčešće pogrešan jer je plod prijemčivosti bića. Jedino utemeljenje u sistemu kroz spoznaju sistema na temelju samospoznaje je ispravan put. Zbog toga i kažem, da ne treba biti pripadnik, bilo koje organizacijske strukture. Ne treba pripadati, jer čovek pripada jedino samom sebi. Ali, isto tako, je neophodno prepoznati ljude oko sebe i one koji su na istom Putu. Koji su uznapredovali više, od njih učiti, a koji Putem Spoznaje tek kreću, njih podučiti. Zato treba imati kontakte sa raznim ljudima i raznim učenjima, ali uvek paziti, uvek biti oprezan i uvek razmišljati Sopstvom. Moj je savet uvek i svakome, ne pripadati nikome, a u dobrim relacijama biti sa mnogima, ne svima naravno... Sisteme, paradigme i učenja, treba proučiti bar u osnovnim tezama i pronaći onaj pravac na kome će se graditi sopstveni Put, krčiti Staza Sopstva. To moraš otkriti sam i lično pre svega u sebi. Ni ja, niti bilo ko, ti ne može reči "radi ovo" ili "radi ono", "ovde je Istina", "ovo je pravi Put"... Ko kod ti tako pristupi, znaj da tu nešto nije baš sasvim uredu. Čak i ako je taj sistem dobar - organizacijski i kultni pristup je osnova za stvaranje prijemčivosti i raznih formi vezanosti, a time i sputanosti. To vodi u afirmaciju religijske svesti, svesti predanosti i formalzaciju magijskog. Magija je Put oslobođanja.

Lično nisam, baš iz ovih napomenutih razloga, ljubitelj OTO-a, mada u Kroulijevim radovima ima dosta toga za iskoristiti. Enohijanska magija je dobar put koliko i telema, jer svojom prirodom učenja i rada su bliski zapadnjačkoj prirodi čoveka, i sadrže esencijalne sinkretizme starijih učenja. Dakle opet stvar ličnog izbora. Kod mene se taj razvojni put odvijao isto kroz široku spoznaju, a u sumerskoj magiji sam se obreo, jednostavno prateći linije razvoja i nastanka mnogih sistema i učenja. Kada sam kroz sva proučavanja sistema, pratio pratio tokove ka izvoru, uvek sam na kraju dolazio do Vavilona, Akada, Sumera. A dalje... nije bilo ničega. I eto moje radosti spoznaje... istorija počinje u Sumeru...

O sumerskoj magiji nema mnogo direktno odnosne literature. Ona je razbacana i rasparčana u raznim pravcima, ali postoje Sveti spisi, mnogo spisa, mnogo knjiga i tekstova, većinom poreklom iz Asurbanipalove biblioteke koja je pronađena u Ninivi. Trenutno, na srpskom jeziku ono što ima ima i kod mene na sajtu. A o samoj magiji sam upravo počeo sumirati svoje znanje i iskustvo i to će biti u nekoliko knjiga prezentovano. Prva knjiga Spoznaje "Ogledalo Duše" će biti gotova i dostupna u elektronskom formatu na mom sajtu do kraja godine. Na dalje ostale knjige će pristizati, onako kako ih bdem sređivao, jer su tekstovi svi relativno pripremljeni, a sve knjige su nastale iz mojih beleški, dnevnika, predavanja koja sam držao i niza zapisa o magijskoj praksi, radu i spoznaji kroz korelacije prema raznim sistemima... i naravno svo ono znanje koje primih od svojih učitelja, a bilo ih je...tri...

Pozdravljam te... I, uvek sam tu, za svako pitanje, ili konciznu raspravu...

 

19.05.2011

Milanka Radomir - Svaka čast! Oduševljeno sam pročitala Vaš blog ili šta li je već po formi. U svakom slucaju u pitanju je Nekronomikon. Vidim da ste hrabro i osvešćeno biće. Sve što sam pročitala, uglavnom mi je poznato, ali sam posle godina traganja za malo više podataka o Sumerima, eto, slučajno (ako je išta
slučajno) našla to u Vašim tekstovima.

Ne znam da li Vam je palo na pamet da povežete svoja znanja sa naukom. Nauka, filozofija i religija ne smeju se razdvajati, moraju zajedno hodati putem koji je u suštini duhovni. Kad Vas upućujem na nauku, prevashodno mislim na fiziku, na teoriju struna ili M teoriju. Sećate se da je, npr. Pitagora, kao posvećenik koji je iniciran u Egiptu, snazno povezao matematiku i muziku. Ostale da ne imenujem. Čudno, hm... Nije čudno. Jer i mikro i makro svet neprestano fino vibriraju strunama (fizika) ali se taj "zvuk" ta "muzika" nalazi na nama nečujnoj frekfenci. Setite se Shumanovog efekta (fizika), ja to kažem: srce Plave planete ima svoj puls (na zalost mnogo je ubrzan poslednjih vekova).

No, razlog moga javljanja nije toliko da Vas pohvalim niti da Vam možda utrem dodatni put. Nešto me godinama kopka. I ja sam, kao i Vi, tragač po starim mitovima i svetovima. Jedna stvar mi je enigmatična, a nigde ne nalazim odgovor. Elem, kako je moguće da se egipatska civilicazija, koja se pojavila odmah kao civilizacija tako reći pravo niodkuda, tako ugasila? Zanemarimo arapska osvajanja, i sve što se dešavalo posle Ptolomejevaca, ali je ugasnula ne samo vera, ni u naznakama je nema sem kao istorijski podatak, ali im se ugasio i jezik! Putovala sam po zabitima Egipta, žive kao da su još u doba faraona, ali nigde nisu zadržali ništa od svoje prošlosti, čak ni oni najtradicionalniji. I sad prelazim na problem. Naravno da postoje čuvari znanja. Da li su ispod Sfinge, u Kraljevoj sobi (nema niceg sem onog jednog kamenog sarkofaga), ili su ipak među postojećim adeptima? I tako stigoh do Kopta. Na stranu što su hrišćanska konfesija. Njihova su bogosluženja i danas na starom egipatskom izumrlom jeziku. Blizu Aleksandrije, u pustinji postoji koptski manastir Sirion. U njega se ulazi ovako: moraš biti vrlo punoletan. Od škole moraš imati najmanje fakultet (sic!). Posle završetka školovanja, a uglavnom su u pitanju magistri i doktori nauka, 2 godine moraš živeti među svetom. Znači, izložen svim svetovnim iskušenjima. Tek nakon svega ovoga, naoružan životnim iskustvima i znanjima, možeš postati kaljuđer Siriona. Oni se tamo između ostalog bave i naukom. Svako onim za šta se školovao. Mnoge eminentne ustanove traže od njih pomoć. Po meni, oni bi na neki način bili čuvari makar delića znanja. Opšteljudskog. Šta znate o Koptima, vezano za ovo što sam Vam napisala?

Želim Vam lep dan.

Na žalost nisam mnogo proučavao koptsku kulturu, tradiciju i učanja. Sretao se jesam sa njima tokom studija i putovanja po Egiptu, no ja sam se bazirao uglavnom na istraživanju njihovih spisa u traganju za prepisima starih egipatskih papirusa, kao i sumersko vavilonskih tablica. Stoga ti ne mogu ništa više reći o samim Koptima od onoga što već i sama znaš, a s obzirom da to podrobno istražuješ, mogao bih reći i da znaš više od mene o tradiciji ovog naroda, koji je svakako naslednik nekadašnjeg Egipta...
 

 

 

 

 

Vrh strane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sva prava r

 

Copyright © 2011 b  

Poslednje izmene:

 

 

ezervisana

 

y Alexandar Thorn

 23-01-2013 04:21