Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

  Razgovori s povodom

  Odgovor 31

 

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Kon Don

Razgovori s povodom

 

 

Odgovor trideset prvi

O "zamkama" u prizivanju

Ako nešto ima da bi mi mogao savetovati za prizivanje Barašakušua, zamolio bi te da to i učiniš jer svaka informacija koju ja neznam dobro bi mi došla od bilo koga ko je već upoznat sa ovim entitetom?

16.02.2013

 

E. M.

Upravo vršimo pripremu za prizivanje prvog duha, a ako pogriješimo i poslednjeg. Izabran je jedan veoma ljubazan i dobro naklonit duh ime mu je Barašakišu. Ovaj duh čini čuda i pomaže pojedincu da se izgradi u čudima. Recimo magovi koji su imali njegovu potpunu naklonost, predavao im je tajne hodanja po vodi, levitacije ili stvaranja vidljivog plamena na rukama. Ovaj duh ili slični njemu služe najviše najpopularnijim iluzionistima u svjetu, kao sto su: David Copperfield, Criss Angelu, Dynamo... i mnogim drugim indijskim guruima koji su izvodili čuda kao što je bacanje strika u zrak koji stoji odusprav... ili da se sami gurui rastave na više komada i da se ponovo sastave... Posjeduje veliko znanje samo ovisno od nas kako će da nas lično prihvati, i oda nam svoje tajne. Vršenje pripreme koliko će da traje još nije određeno. Zavisi od izrade magijskih srestava koja služe za ovakav priziv, jer mora da bude sve po propisu i kvalitetno odrađeno da bi dobili, navedenog duha, sto veću naklonost. Može da potraje od 3 do 9 mjeseci... Ako nešto ima da bi mi mogao savetovati na ovu izjavu zamolio bi te da to i učiniš jer svaka informacija koju ja neznam dobro bi mi došla od bilo koga ko je već upoznat sa ovim entitetom... Hvala.

 

Ima nekoliko nejasnoća ovde. Prvo, naglašavaš "vršimo pripremu". Da li to znači da ima više učesnika u toj pripremi i nameri? Ukoliko sam to tako shvatio, onda ovako: Ukoliko svi učesnici nisu imali barem po nekoliko uspešnih priziva u samostalnom radu, onda od tog posla nema ništa.

To isto važi i ukoliko je pojedinačni rad u pitanju. Barašakušu je veoma stari duh i u rangu je visokih starešina. Stoga se nameće druga stvar koja ovde nije jasna. Kažeš: "prizivanje prvog duha a ako pogriješimo i poslednjeg". Da li to znači da nije bilo ranijih iskustava u radu na prizivanju duhova? Naravno to se odnosi na uspešno izvedene rituale priziva a ne pokušaje. Ukoliko ovo treba da bude "prvi priziv" onda je odabir ovako starog i moćnog duha pogrešan.

Već sam ranije napominjao u tekstovima koji se odnose na prizivanja da osim podrobnih priprema za sam ritual i predhodno savladanih veština upravljanja energijama elemenata i izrade magijskih oruđa, potrebno je slediti prirodni tok u uspostavljanju kontakata sa entitetima. To znači da ako nije bilo uspešno ostvarenih veza sa nižim entitetima i duhovima nižeg ranga, te duhovima elemenata onda je odabir starog duha za prvi priziv takođe pogrešan izbor. Svakako je da se u tom slučaju neće odazvati. Čak i ako bi se pojavio u bilo kom od svojih obličja, sigurno je da nikakve tajne neće otkriti već će svog prizivača ismejati i izvrgnuti ruglu, što će svakako nadalje umanjiti sposobnost takvog prizivača da napreduje u svojim veštinama i sposobnostima.

Hajde da krenemo redom. Da li si usavršio sve neophodne tahnike, veštine i znanja koje se odnose kako na preinicijacijsku, tako i na postinicijacijsku magiju? Tu ima nekoliko stvari, počev od ličnog magijskog imena i ličnog magijskog sigila, preko savladavanja veštine akumulacije i uravneteženja energija elemenata u unutrašnjim vrtložnim centrima (čakrama), do veštine ovladavanja eterom i sposobnošću "čitanja" etera, zatim su tu i tehnike ovladavanja svm ispoljavanjima sopstvenog uma (misli, emocije, želje, koncentracija, vizualizacija, projekcija, emanacija itd.) do razvijanja veštine izlaska na astralnu ravan, i to ne samo sposobnošću astralne projekcije već i kretanja na astralnoj ravni te ovladavanjem istim ovim energijama i na astralnoj ravni što omogućava i delovanje sa astralne ravni.

Dalje, postavlja se pitanje porekla informacija o samom entitetu koji se priziva, kao i o njegovom sigilu te ritualu, načinu, mestu i vremenu samog prizivanja, kao i nizu drugih stvari, sredstava i magijskih oruđa. Ukoliko su te informacije "pokupljene" iz pojedinih grimoara, to nije dovoljno ma koliko ti grimoari bili, uslovno rečeno, dobri. Ne zaboravi da su grimoari samo stvar nečijeg ličnog doživljaja koji nije tvoj doživljaj. Grimoari su samo nečiji podsetnici i u njima se nalaze uvek i "po pravilu" vrlo šture informacije koje mogu imati vrednost samo onome ko je taj grimoar pisao jer on ostatak znanja nosi u svom umu. Stoga takve informacije ne mogu biti validne za bilo koga drugog. One mogu biti samo inspiracija i podstrek za rad i usavršavanje.

Zaista nije neubičajeno da neko pročita negde nešto o nekom entitetu ili čak iz više izvora i da mu se svidi ono što je u nadležnosti tog duha. Takav obično poželi da i sam ima takva znanja i veštine i brže bolje se baci na "prizivanje", ali to ne ide baš tako. To je krajnje nezrelo i neozbiljno pristupanje magijskom radu. Želje i težnje koje se na ovakav način pojavljuju nisu stvar lične volje već gotovo uvek su stvar ega. Šta se zapravo događa pri ovakvom pristupu magijskoj praksi? Ili nema nikakvih rezultata, ili se u najboljem slučaju prizivaču ukazuje neki od nižih entiteta, najčešće elementala, koji se s namerom lažno predstavlja da je on prizvani duh. Ukoliko mag nema relevantne informacije, on neće biti u stanju da prepozna obmanu. Naročito ako nije do popunosti pripremljen i osposobljen za rad sa Onostranim svetovima. Takve informacije se ne dobijaju iz magijskih knjiga i grimoara, već isključivo kroz direktno iskustvo Onostranog i veštinu "čitanja" etera.

Ne postoji nijedan mag, ma koliko bio moćan, da našim zemnim jezikom prikaže svoj doživljaj Onostranog. Zbog toga se i kaže da su to "opisi" a ne preneta iskustva direktne spoznaje. Ma koliko dobro i detaljno neko opisao svoje iskustvo i to zapisao u svoj dnevnik (grimoar) to je samo njegovo lično iskustvo i doživljaj, te stoga samo onaj ko je taj grimoar pisao na osnovu kasnijeg čitanja može imati kompletnu sliku doživljenog iskustva u svom umu, i niko više osim njega. Čak i 99% svih sigila koji su ikada javno objavljeni su samo asocijacije i opisi pravih sigila te i oni kao takvi predstavljaju samo inspiraciju i podstrek za rad i usavršavanje. Dakle, magija je isključivo iskustvo direktne spoznaje i uvida u Onostrano te dovođenje sila Onostranog u pojavni svet, odnosno njihova manifestacija u pojavnom. Sve knjige ikada napisane o magiji su samo sredstva koja omogućavaju aspirantu da dođe do one tačke koju ja nazivam "dodirom protežne i neprotežne beskonačnosti", odnosno do razvijanja sposobnosti da se pređe Bezdan i uđe u Onostrano. Tek tada dolazi pravo i sveobuhvatno znanje i sticanje veština. Sve dotle je samo višegodišnje učenje, vežbanje i usavršavanje.

Ovaj internet je zaista "čudo" i to u najpogrdnijem smislu. Kakve se sve informacije tu "valjaju"?! Nemogoh a da se nenasmejah ovome: "...ovaj duh ili slični njemu služe najviše najpopularnijim iluzionistima u svjetu kao što su: David Copperfield, Criss Angel, Dynamo..." Dakle, jezgro neviđene bljuvotine. Ne znam koja je budala mogla takvu informaciju da plasira i da jednog starog i moćnog starešinu među duhovima, kao šo je Barašakušu nazove saradnikom i učeteljem kojekakvih iluzionista i mađioničara. To je do te mere nipodaštavanje njegove moći i ranga da predstavlja jad i bedu u svetu magije zbog kojeg i jeste kao sveta nauka došla na "loš glas". Naravno, ako je nečiji cilj da ovlada iluzijama i raznim veštinama obmanjivanja i da time zadivljuje publiku koja aplaudira a njegov ego pri tom raste "ko pečurka posle kiše", onda je i uredu da sledi takve informacije i "autoritete", ali ne treba smetnuti s uma da to nije Svarnost. To nije magija niti će ikada biti.

Pa kako onda doći do znanja i pravih informacija? Adekvatnom pripremom i obukom koje omogućavaju ulazak u Onostrano i zadobijanje pravih informacija. Dakle sve što je potrebno za vršenje bilo kakvog rituala a naročito za rad na prizivanju, sve informacije se dobijaju kroz direktni uvid. Ne iz knjiga i grimoara, ne iz bilo čijih "saveta i uputstava", već direktim iskustvom spoznaje Onostranog. Koliko ima ljudi danas u svetu koji se navodno bave magijom među ovih sedam milijardi koliko nas ima? Mnogo. Koliko je knjiga o magiji i raznih grimoara napisano? Isto tako, mnogo. Šta to znači? Kada bi to tako funkcionisalo onda bi ovaj svet vrveo od žive magije, a s obzirom na stanje svesti današnjeg čoveka i njegove egotripove, to dalje znači da bi ovaj svet bio najpre ispunjen svakovrsnim užasima. Na sreću, živa magija je dobro skrivena i veoma daleko od takvih.

Dakle, ukoliko informacije o Barašakušuu nisi dobio od nižih i njemu podčinjenih duhova i to kroz direktno iskustvo uvida u Onostrano, te informacije smatraj nepotpunim i nedovoljnim, pa čak i neadekvatnim. Kad su u pitanju duhovi, i njihova prva prizivanja, dobro obrati pažnju na sve korespondencije koje se odnose na odabir mesta, vremena i načina obavljanja rituala te neophodna magijska sredstva. Takođe, prizivi se nikada ne vrše u zatvorenom prostoru već otvorenom i na mestu u skladu sa prirodom samog entiteta (šuma, reka, jezero, more, čistina, brdo, proplanak itd). Samo magovi sa višedecenijskim iskustvom su u stanju da prizovu nekog duha bilo kada i bilo gde i to bez ikakvih sredstava.

Na kraju, ono što je čak i najvažnije: Da li si uspostavio prisne veze sa svojim duhovima zaštitnicima (čuvarima)? Ako njih nisi upoznao, onda se ni ukakve radnje usmerene ka Onostranom ne upuštaj. Duhovi zaštitnici su prvi pravi učitelji, vodiči, pokrovitelji i zaštitnici. Zašto ih spominjem u množini? Zato što ih je uvek najmanje dva a može ih biti i više. Jedan ili više njih su uvek iz Kraljevstva Svetlosti, neki ih nazivaju Anđeli Čuvari, a drugi ili više njih su uvek iz Carstva Tame, uglavnom ih nazivaju Demonima.

Nemoj ovo shvatiti kao moju nameru da te odvratim od tvog nauma, već kao upozorenje da obratiš pažnju na sve ono na šta se ona mora obratiti i to prvenstveno zbog mogućih posledica, a kakve mogu biti te posledice to zavisi isključivo od nivoa razvoja koji si dosegao. Ovakve informacije (o entitetima i njihovom prizivanju) ti niko ne može dati, ni ja niti bilo ko, a ponajmanje ih možeš prikupiti iz knjiga. Zapamti, da sve stvari magijske spoznaje moraju doći kroz direktno iskustvo spoznaje Onostranog. Ono što se u magiji može preneti kao znanje jeste osposobljavanje za sticanje veštine da se otvori Kapija Bezdana. Prava, živa magija počinje tek posle toga, a to je sasvim lični put.

 

 

 

 

Vrh strane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 16-02-2013 02:31